پنج هدف اصلی «همکاری بزرگ‌تر بریکس» را با قدرت متمرکز تقویت می‌کند


روز چهارشنبه به وقت محلی، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در شانزدهمین اجلاس سران بریکس شرکت کرد و یک سخنرانی کلیدی تحت عنوان «پذیرش دیدگاه گسترده‌تر و عبور از مه چالش‌ها برای پیشبرد توسعه با کیفیت بالا در همکاری بزرگتر بریکس» ایراد کرد. وی تأکید کرد: «گسترش بریکس یک نقطهٔ عطف مهم در تاریخ آن و یک رویداد مهم در تحولات اوضاع بین‌المللی است. در این اجلاس ما تصمیم گرفته‌ایم از بسیاری از کشورها دعوت کنیم تا به کشورهای شریک تبدیل شوند، که نشان‌دهندهٔ گام بزرگ دیگری به جلو در توسعهٔ بریکس است. «برای آیندهٔ بریکس»، رئیس‌جمهور شی پنج هدف اصلی شامل ایجاد «بریکس متعهد به صلح»، «بریکس متعهد به نوآوری»، «بریکس متعهد به توسعهٔ سبز»، «بریکس متعهد به عدالت»، و «یک بریکس متعهد به مبادلات نزدیک‌تر مردم با مردم» را پیشنهاد کرده است.» این اهداف، همراه با روحیهٔ باز بودن، فراگیر بودن، و همکاری برد ـ برد، کشورهای بریکس را به حرکت در مسیر مشترک جدید سوق خواهد داد.


همان‌طور که جهان وارد مرحله‌ای جدید از آشفتگی و تغییر می‌شود، ما با تصمیمات مهمی روبه‌رو هستیم که آیندهٔ ما را شکل خواهد داد. آیا باید اجازه دهیم جهان به ورطهٔ بی‌نظمی و هرج و مرج فرو رود یا باید تلاش کنیم تا آن را به مسیر صلح و توسعه برگردانیم؟ رئیس‌جمهور شی، در سخنرانی خود، به‌مصداق عزم تزلزل‌ناپذیر و انگیزهٔ پرشور قهرمان داستان نویسندهٔ روس، نیکولای چرنیشفسکی، «چه باید کرد؟» اشاره کرد. او خاطرنشان کرد: هرچه زمانهٔ ما پرفراز و نشیب‌تر می‌شود، باید محکم‌تر در خط مقدم بایستیم، سرسختی و استقامت نشان دهیم، جسارت پیشگامی و خِرَد سازگاری داشته باشیم، و باید با هم تلاش کنیم تا بریکس را به کانال اصلی همبستگی و همکاری میان کشورهای «جنوب جهانی»، و به پیشآهنگی برای ارتقای اصلاحات حکمرانی جهانی تبدیل کنیم. این سخنان الهام‌بخش نشان‌دهندهٔ درک عمیق و آگاهی تاریخی از موقعیت کشورهای بریکس در تغییر چشم‌انداز جهانی و مسیر آیندهٔ آن‌ها است. 



مکانیسم همکاری بریکس، از زمان تأسیس آن در ۱۸ سال پیش، به یک پلاتفرم مهم برای تأثیرگذاری بر توسعه و تکامل نظم جهانی و توازن قدرت بین‌المللی بدل شده است. با نگاهی به نقشهٔ جهان، «بریکس بزرگ» امروز ۳۱ درصد از مساحت زمین، ۴۶ درصد از جمعیت جهان، و ۲۰ درصد از تجارت جهانی را پوشش می‌دهد. تولید و ذخایر نفت آن تقریباً ۴۰ درصد از چشم‌انداز انرژی جهان را تشکیل می‌دهد. در سراسر آسیا، آفریقا، اروپا، و آمریکای لاتین امتداد دارد، و تنوع غنی تمدن‌ها را گرد هم می‌آورد. ساز و کار بریکس، ظهور «جنوب جهانی» را رهبری می‌کند، و ارتقای تاریخی نفوذ جهانی بریکس، تجلی ملموسی از ظهور جمعی «جنوب جهانی» است. با این مقیاس و احساس قوی از این مأموریت تاریخی، از نظر بسیاری از افراد با بصیرت، بریکس تا حد زیادی شکل‌دهندهٔ روندهای جهانی در سیاست جهانی است. بریکس نقشی کلیدی در فرآیند چندقطبی شدن جهان و دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل ایفا می‌کند، و نظم بین‌المللی را به‌سوی عدالت و برابری بیشتر سوق می‌دهد ـــ مسؤولیتی که بریکس به‌طور طبیعی به آن عمل می‌کند.



مکانیسم بریکس در دنیای امروز دارای نمایندگی قابل‌توجهی است. تمایل مشترک کشورهای بریکس برای صلح، توسعه، همکاری و نتایج برد ـ برد، صدای قوی عصر ما است. پنج هدف اصلی: «بریکس متعهد به صلح»، «بریکس متعهد به نوآوری»، «بریکس متعهد به توسعهٔ سبز»، «بریکس متعهد به عدالت» و «بریکس متعهد به مبادلات نزدیکتر مردم با مردم»، تجلی ملموس آرزو و آرمان‌های مشترک کشورهای بریکس است. 



صلح محیطی پایدار برای توسعه فراهم می‌کند، در حالی که نوآوری و توسعهٔ سبز در این دورهٔ رهبری راه را در همکاری و توسعه عهده‌دار است. نظام حکمرانی جهانی عادلانه، هدف و آرزوی مشترک کشورهای «جنوب جهانی» است، و مبادلات مردم با مردم، شکل‌دهندهٔ پایهٔ محکمی برای همزیستی تمدن‌های مختلف است. بریکس یک باشگاه مناظره نیست، بلکه یک کارگروه است که در پشت ابتکاراتی مانند تأسیس «مرکز تحقیقات بین‌المللی منابع اعماق دریا»ی بریکس، مرکز چینی برای همکاری در توسعهٔ مناطق ویژهٔ اقتصادی در کشورهای بریکس، مرکز چین برای شایستگی‌های صنعتی بریکس، شبکهٔ همکاری اکوسیستم دیجیتال بریکس، و نیز اجرای یک برنامهٔ ظرفیت‌سازی برای آموزش دیجیتال بریکس، از تعهدات عمل‌گرایانهٔ چین در همکاری با بریکس است.



مردم بر این باورند که چین صدایی واقعی و معتبر برای کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور است. چین سهم قابل‌توجهی در هدایت ساز و کار همکاری بریکس به سمت موفقیت داشته و اعتبار گسترده‌ای به‌دست آورده است. چین، به‌عنوان بزرگترین اقتصاد در میان کشورهای بریکس، همواره نقشی مهم در رهبری و ترویج تعمیق و تحکیم همکاری‌های بریکس ایفا کرده است. رئیس جمهور شی به‌مدت ۱۲ سال متوالی ریاست یا شرکت در اجلاس‌های بریکس را بر عهده داشته و مجموعه‌ای از ابتکارات و پیشنهادات مهم را برای تقویت همکاری‌های بریکس ارائه کرده است. از حمایت از تأسیس بانک توسعهٔ جدید تا آغاز مدل همکاری «بریکس پلاس»، از بیان تقویت مشارکت بریکس در چهار جنبه تا ترویج ساخت پایگاه نوآوری برای مشارکت بریکس در چارچوب انقلاب صنعتی جدید، مسیر رشد بریکس تأثیر عمیقی بر چین دارد.



«مرد با فضیلت، عدالت را بزرگترین علاقهٔ خود می‌داند». کشورهای بریکس، که در قاره‌های مختلف واقع شده‌اند و هر دو نیمکره شمالی و جنوبی را در بر می‌گیرند، دارای پیشینه‌های فرهنگی و تاریخی متنوعی هستند. با این حال، آن‌ها با دیدگاه‌های مشابه خود در مورد توسعه و پیگیری مشترک یک نظم بین‌المللی منصفانه و عادلانه، از نزدیک به هم مرتبط هستند. خانوادهٔ بریکس امروزی مانند یک صورت فلکی درخشان در آسمان شب گستردهٔ جهانی شدن می‌درخشد. با هدایت یک زمینهٔ تاریخی جدید، «همکاری بزرگ بریکس» چشم‌اندازی جدید را برای توسعهٔ با کیفیت بالا ایجاد می‌کند، و جهان را قادر می‌سازد تا قدرت وحدت را در «جنوب جهانی» تجربه کند.

منبع: گلوبال تایمز: ۲۴ اکتبر ۲۰۲۴
https://www.globaltimes.cn/page/202410/1321757.shtml

یک نظر

  • فرزاد

    بسیار عالی! جای تاسف است که کشور ما که می تواند نقشی مهم وسرنوشت ساز در این برهه داشته باشد وعمده مشکلات داخلی را هم حل کند با تعلل و کم کاری ته جلو می رود واین فرصت تاریخی را از دست می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *