پیروزی جمهوری خلق چین بر کرونا
در حالیکه اپوزیسیون خودفروخته و ایرانیان نژادپرست، رسانههای معلومالحال «منوتو» و «ایران اینترنشنال» و «بی بی سی» از انتشار کرونا در ایران خوشحالند و حتی بخشی از رسانههای داخلی با هدف ایجاد آشوب و تشویش و دشمنی به انتشار دروغ و شایعه دست میزنند، مردم، دولت و رسانهها در چین راه درست برای پیروزی بر کرونا را نشان دادند، همبستگی و همیاری!
راهبردهای گسترده چین برای مقابله با ویروس کرونا از ابتدای شیوع آن در کشور بیانگر یک نبرد فراگیر برای شکست بیماری است و زمزمههای پیروزی در این جنگ بلندتر از هر زمانی به گوش میرسد.
بسیج همه نیروها و امکانات در سراسر این کشور پهناور تداعیگر این موضوع بود که چین نه برای مقابله با کرونا بلکه برای جنگ با این ویروس آماده شده است.
تدابیر بسیار گسترده کشور آنقدر قوی و موثر بود که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی پس از بررسیهای ۹ روزه خود اذعان کردند که اقدامات پکن برای کنترل ویروس آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
برای موفقیت چین از روز ۲۳ ژانویه یعنی زمان شیوع ویروس تا امروز [روز نگارش مطلب: ۲۶ فوریه] کافی است به آمار نگاه شود.
آمار بیانگر این است که در ۲۴ ساعت گذشته فقط ۵ نفر در کشور یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری چین به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
تدابیر قرنطینه آنقدر قوی بود که بیش از یک میلیارد نفر از مردم در نزدیک به یک ماه گذشته در خانههایشان ماندند و گوش به فرمان دولت از هر تردد غیرضروری خودداری کردند.
چین با همین اقدامات و بهخصوص قرنطینه بسیار قوی و گسترده و با استفاده از امکانات نظامی و ارتش در شهر ووهان و استان هوبی کانون شیوع بیماری، موفق شد این ویروس را در آنجا نیز تا اندازه زیادی مهار کند.
در یک روز گذشته فقط حدود ۴۰۰ مورد ابتلا در این استان و ۵۲ مرگ ثبت شد. در صورتی که در روزهای نخست بین ۵ تا ۷ هزار نفر به ویروس مبتلا میشدند.
درواقع براساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی چین روند شیوع ویروس را کاملاً تحت کنترل گرفته و فرایند سرایت را تغییر داده است.
راهبرد جدید دولت چین
حالا پس از شکست نسبی ویروس کرونا در چین راهبرد این کشور دیگر تنها متمرکز بر تلاشهای داخلی نیست.
از آنجا که ویروس کرونا دستکم در زمان حاضر در چین کنترل شده است، این کشور قصد دارد از بازگشت آن به کشور از خارج جلوگیری کند.
در اطراف چین در کره جنوبی و ژاپن و برخی از کشورهای آسیایی و کمی دورتر در اروپا کشورهای بیشتری به این ویروس آلوده شدهاند.
دولت چین تأکید دارد که باید با استفاده از تجربیات قرنطینه و درمان از ورود کرونا به کشور جلوگیری شود.
تا دیروز کشورهای دیگر نگران سرایت بیماری از چین بودند و امروز چین میگوید که نگران است دوباره ویروس از کشورهای دیگر به کشور بازگردد.
بسیاری از گروههای گردشگری سفرها به کره جنوبی را لغو کردهاند. مسافران پروازها در استانها و شهرهای مختلف اگر از کره جنوبی آمده باشند، قرنطینه میشوند.
در برخی از مناطق حتی ورود آنها ممنوع شده است. محدودیتها برای کسانی که از مناطق آلوده به چین بازمیگردند بسیار جدی است.
در بسیاری از موارد اگر مسافران از کشورهای آلوده به چین بازگردند، باید به صورت اجباری قرنطینه شوند.
بر این اساس صاحبان منازل باید کسانی را معرفی کنند که وقتی مسافرانی که از خارج آمدهاند در خانههایشان قرنطینه شدند، مسوول خرید آنها باشند. این افراد حق ندارند برای ۱۴ روز از منزل خارج شوند.
رهیافتهای متفاوت
چین برای هر منطقهای که در سراسر این کشور به ویروس آلوده شده بود از همان روزهای نخست تدابیر جداگانه و براساس شرایط منطقهای در نظر گرفت.
اگر ویروس بهصورت خوشهای انتقال پیدا میکرد، تدبیر مسئولان محلی متفاوت بود. اگر شیوع گسترده بود کل منطقه تحت قرنطینه قرار میگرفت. این باعث میشد تا از منابع موجود برای مهار کرونا بدون اتلاف زمان و منابع به بهترین شکل استفاده شود.
چین همچنین به مردم آموخت و مردم نیز خوب فراگرفتند که برای شکست کرونای جدید باید افرادی متعهد باشند. بدانند که همین تعهد آنهاست که میتواند ویروس را نابود کند.
به مردم تأکید شد که هر فردی بهخاطر خود و برای کشورش باید دستورهای دولتی و نهادهای بهداشتی را مراعات کند. این روند تأمینکننده منافع ملی است.
چین تسلیم فشارها نشد
اگرچه برخی از کشورهای غربی و بهخصوص دولت آمریکا از همان روزهای نخست شیوع بیماری چین را تحت فشار قرار دادند و در جبهههای مختلف از بیماری گرفته تا مسایل سیاسی و اقتصادی به این کشور یورش بردند، اما چین اولویت را بهجای مقابله با این حملات مذبوحانه بر کنترل ویروس قرار داد.
رسانههای گروهی این کشور بهطور یکپارچه راهبردهای آمریکا را در این شرایط مورد انتقاد قرار دادند و نوشتند که به همدردی واشنگتن نیازی نیست اما این همه سنگپرانی شایسته کشوری نیست که خود را ابرقدرت میداند و برچسب غیراخلاقی بودن سیاستهای آمریکا را برجسته کردند.
با این وصف چین بهجای آنکه زمان و وقت و منابع خود را صرف مقابله با این دشمنیها کند و بیآنکه خود را وارد حاشیههای این بازی غربیها کند، اصل موضوع را بر از بین بردن کرونا قرار داد و همه منابع و امکانات و نیروهایش را بسیج کرد تا به جنگ ویروس کرونا بروند.
شاید پس از گذشت این دوره چینیها حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند و مستنداتی هم نشان دهند، اما الان همه تمرکز کشور این است که چین به مدار رشد سالم اقتصادی و توسعه اجتماعی بازگردد و نیازی به دامن زدن به درگیریها و منازعات نیست.
چین هرگز در این روزها تحت تأثیر شایعه پراکنیها و فشارها از سوی هیچ گروهی و کشوری قرار نگرفت و با قدرت تدابیر قرنطینه را اجرا کرد و رمز و راز موفقیت این کشور این بود که مردم و دولت توانستند در یک همکاری مثال زدنی در خلال نزدیک به یک ماه و اندی شرایط امروز را شکل دهند و این نویدبخش روزهای بهتری در هفتههای آینده برای چین است.
امروز این احساس در میان همه مردم چین وجود دارد که ما در جنگ با کرونا پیروز میشویم و تدابیر دولت مرکزی و تعهدات مردم رسیدن به این هدف را عینیتر کرده است.