سطح جدیدی از رفتارهای غیرانسانی واشنگتن در برابر ایران
محدود کردن دسترسی به داروها برای ایرانیان مبتلا به پاندمی، یک اقدام جنگی است. این رسوایی آمریکا است. رسوایی سیاستمداران آمریکایی است.
مبارزه ایران با ویروس کرونا در شرایط بسیار خاصی انجام میشود. برخلاف سایر کشورها جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پاندمی کرونا با محدودیتهای جدی بیرونی ناشی از تحریمهای آمریکا روبرو است. دولت ایران از جامعه جهانی میخواهد که واشنگتن را به لغو تحریمها متقاعد سازند. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که: «پاندمی جهانی، زمانی برای تسویه حسابهای ژئوپلیتیکی نیست، بهویژه بدون هیچ توجیهی، اما در واشنگتن مسائلی برای ارضای بلندپروازیهای شخصی ساخته شدهاند». چین همچنین علناً از ایالات متحده خواست که تحریمها را لغو کند. متحدان آمریکایی در اروپا بهویژه انگلیس بر این امر اصرار دارند. از همین طریق پاکستان نیز از رهبری آمریکا تقاضا کرد. هندوستان و شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس بر این امر تأکید دارند. با این حال شمار قربانیان در ایران بهدلیل سیاستهای واشنگتن، که باعث مسدود شدن کمک به ایرانیان شده، همچنان رو به رشد است.
رئیسجمهور ایران حسن روحانی در پیامی به مردم آمریکا خاطرنشان کرد که: «حتی در شرایط پاندمی دولت آمریکا نتوانسته سیاست مخرب فشار حداکثری را رها کند و در عمل به گسترش این ویروس با تحریمهای خود کمک میکند». روحانی اظهار داشت که در قبال این پاندمی تهران، پاریس، لندن، واشنگتن برابرند و تلاش برای تخریب سیستم بهداری ایران از طریق محدود کردن منابع مالی مورد نیاز برای غلبه بر این بحران، مبارزه با پاندمی در سراسر جهان را تضعیف میکند. تهران در آستانه سال نو ایرانی (نوروز) هنوز امیدوار بود که واشنگتن رویکرد خود را تغییر دهد، اما دولت آمریکا همچنان مانع از دسترسی ایرانیان به داروهای اساسی و تجهیزات محافظ است. دونالد ترامپ جورج بوش جوان را نادیده میگیرد که محدودیتهای تجاری را برداشت و کمکهایی را به ایران پس از زمین لرزه سال 2003 ارسال کرد. علاوه بر این آمریکا تحریمهای اضافی را اعمال میکند. وزیر امور خارجه مایک پومپئو اعلام کرد که ایالات متحده نُه موسسه و شرکت واقع در آفریقای جنوبی، هنگ کنگ و چین را برای مشارکت در «معاملات مهم» در امور تجارت فرآوردههای پتروشیمی ایران، در لیست سیاه قرار داده است. وزارت بازرگانی آمریکا به این لیست دانشمندان هستهای ایران و 18 شرکتی که مشکوک به همکاری در برنامه هستهای ایران هستند را اضافه کرده است. در میان آنها سازمانهای روسی نیز قرار دارند. برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران به خبرنگاران گفت که: «سیاست فشار حداکثری ما بر رژیم ایران ادامه دارد». و این امر با وجود اینکه کالاهای بشردوستانه نباید مشمول مجازات شوند، انجام میگیرد.
در واشنگتن تحسین و تمجید میشود که «کانال بشردوستانه سوئیسی» را ایجاد کردهاند که از طریق آن میتوان به ایران غذا و دارو ارسال کرد، اما حتی در اینجا نیز دولت آمریکا شرایطی را برای آن کسانی که مایل هستند به ایران کمک کنند، مطرح کرده است. هر سازمانی که بخواهد به ایران کمک ارسال کند باید از واشنگتن به اینکه آن شرکت توسط آمریکا مجازات نخواهد شد، ضمانت کتبی دریافت کند. و بسیاری بیم دارند در دام تحریمهای ثانویه آمریکا گرفتار شوند. پومپئو طلب میکند که «هر کشوری که میخواهد مسأله کمکهای بشردوستانه به ایران را مورد بررسی قرار دهد، باید بهدنبال آزادی همه شهروندان خارجی» از زندانهای ایران باشد. این یک سیاست تخریب طبق برنامه جمعیت ایران است. محدود کردن دسترسی به داروها برای ایرانیان مبتلا به پاندمی، یک اقدام جنگی است. این رسوایی آمریکا است. رسوایی سیاستمداران آمریکا، رسوایی رسانههای آمریکایی است که تبلیغات باورنکردنی و وحشیانهای همسو با سیاست خارجی آمریکا منتشر میسازند و ادعا میکنند که انتشار و گسترش ویروس «در بین مردم رنجدیده ایران» به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کمک میکند تا «از این پاندمی بهعنوان فرصتی برای تبرئه تصویر لکهدار شده خود و عنوان کردن خود بهعنوان ناجی ملت استفاده کند.» وزیر امور خارجه ایران جواد ظریف میگوید: «دولت آمریکا با خوشحالی شهروندان ایرانی را در روزهای نوروز از بین میبرد. در سال جدید ما، کاخ سفید “فشار حداکثری” خود را به سطح جدیدی از رفتارهای کاملاً غیرانسانی با تحقیر کامل زندگی بشری میرساند … اما ایران درهم نخواهد شکست».