لاوروف: روسیه و ایران خواهان مقابله با تحریم‌های آمریکا

«ما نه تنها از به‌رسمیت شناختن تحریم‌های یک‌جانبه امتناع می‌کنیم، بلکه با اقدامات مشخص از ایران حمایت هم می‌کنیم. ما بیش از هر کس دیگری این کار را می‌کنیم. در ارقام، حجم تجارت ما میلیاردها دلار است. ما در تمامی ‌عرصه‌ها با هم تجارت داریم: از کشاورزی گرفته تا فناوری اطلاعات.»
 

 

 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه در مصاحبه با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ‌ایران گفت روسیه و ایران به‌دنبال روش‌های جدید برای مقابله با تأثیر منفی تحریم‌ها بر روابط اقتصادی دوجانبه دو کشور هستند.

دیپلمات ارشد روسیه تأکید کرد: با توجه به تحریم‌های ایالات متحده، مسکو و تهران اقداماتی را برای جلوگیری از کاهش تجارت دو‌جانبه انجام خواهند داد.

این دیپلمات عالی تأکید کرد: با توجه به تحریم‌های ایالات متحده، مسکو و تهران اقداماتی را برای جلوگیری از کاهش همکاری‌های تجاری و اقتصادی دوجانبه انجام خواهند داد. با این حال، به لطف کاهش سهم ارزهای خارجی، همکاری‌های اقتصادی در تجارت متقابل در حال رشد است. در حالی که در تجارت بین ایران و روسیه، مفهوم تازه و خلاقانه‌ای برای تعامل اقتصادی ایجاد شده است، به جای دلار آمریکا، بر روی ارزهای خودمان تمرکز می‌کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه تأكید كرد كه ضروری است كه در سازمان ملل و سایر سازمان‌های چندجانبه كارزاری برای تقبیح تحریم‌های یک‌‌جانبه و ترویج شناخت كلی از ضرورت پایان دادن به آنها آغاز شود. روسیه قاطعانه همه تلاش‌ها برای اعمال مجازات‌های غیرقانونی و یک‌جانبه، و همچنین اعمال تحریم‌های «خارج از سرزمینی» را رد می‌کند. لاوروف گفت، چنین رویه‌های غیرقانونی تنها زمانی مشخص شد كه آمریكا به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای با ایران خارج گردید.

لاوروف اظهار داشت: «ما نه تنها از به‌رسمیت شناختن تحریم‌های یک‌جانبه امتناع می‌کنیم، بلکه با اقدامات مشخص از ایران حمایت هم می‌کنیم. ما بیش از هر کس دیگری این کار را می‌کنیم. در ارقام، حجم تجارت ما میلیاردها دلار است. ما در تمامی ‌عرصه‌ها با هم تجارت داریم: از کشاورزی گرفته تا فناوری اطلاعات.»
 
حجم تجارت دوجانبه بین ایران و روسیه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است (در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته)، در حالی که در شش ماهه نخست امسال، با توجه به بیماری همه‌گیر ویروس کرونا، تنها هشت درصد افزایش یافته است. وزیر امور خارجه افزود: واردات روسیه از جمهوری اسلامی ‌بسیار سریع‌تر از صادرات آن در حال رشد است. وی همچنین به توافق‌نامه تجارت آزاد میان‌مدت و معین بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) اشاره کرد که از سال ۲۰۱۹ لازم‌الاجرا شد و دسترسی تولیدات ایران به بازار بزرگ همه کشورهای عضو EAEU را برای تولیدات ایران آسان ساخت.

ایالات متحده پس از خروج از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، مجدداً تحریم‌های قدیمی ‌را که قبلاً به حالت تعلیق درآمده بود، از نو برقرار و تحریم‌های جدیدی را نیز اعمال کرد. در یک تلاش یک‌جانبه بحث‌برانگیز و برخلاف میل شورای امنیت سازمان ملل، دولت آمریکا اخیراً کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را از ماه سپتامبر معتبر می‌داند. اما واشنگتن با طرح این پروژه در سازمان ملل، کاملاً تنها ماند. نه تنها روسیه و چین با بازگرداندن یک‌جانبه تحریم‌ها مخالفت کردند، بلکه قدرت‌های اروپایی نیز از آمریکا حمایت نکردند. با این حال، از زمان دولت ترامپ در مورد موضوع تحریم‌ها علیه ایران، در بلوک ماورای آتلانتیک شکاف پدیدار شده است. در حقیقت قدرت‌های اروپایی در حالی که مدام خواستار پیروی ایران از توافق هسته‌ای هستند، نتوانسته‌اند اقدامی ‌قابل اجرا و معتبر علیه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا انجام دهند. تهران تاکنون با کاهش تدریجی توافق‌های منطبق با توافقنامه سال ۲۰۱۵، نسبت به بازگرداندن تحریم‌های آمریکا واکنش نشان داده است.

در این مصاحبه آنلاین با صدا و سیمای دولت ایران، لاوروف بار دیگر اقدام به ترور فیزیکدان عالی‌رتبه هسته‌ای ایران محسن فخری‌زاده را محکوم کرد.

لاوروف گفت: «چنین اقدامی ‌یک عمل تحریک‌آمیز است و ما آشکارا می‌بینیم که این سوء‌قصد تلاشی برای ایجاد بی‌ثباتی در منطقه، منطقه‌ای که از قبل درگیر بسیاری از مشکلات و تضادها است، می‌باشد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *