شماره ۲۸۷ ــ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
روز سهشنبه، روسیه شورای امنیت سازمان ملل را فراخواند تا بر پایۀ افشاگریهای «سیمور هرش» مأموریتی به این سازمان جهت تحقیقات دربارۀ انفجار خطوط لولۀ نورداستریم اعطا کند. در جریان مباحث تندی که در گرفت، موضوع در کنار سایر مسائل بر سر روشن ساختن این نکته بود که آیا تحقیقات انجام گرفته توسط آلمان، دانمارک و سوئد کافی است؟ «جفری ساکس» اقتصاددان و کارشناس مدعو در بیانات خود این امر را رد کرد. سایت NachDenkseiten اظهارات جالب «جفری ساکس» را به آلمانی ترجمه کرده است.
ما باید ... همچنین موضوع ملی شدن دارایی آن گروه از الیگارشها و سایر نمایندگان بورژوازی کمپرادور که به آنجا مهاجرت کردهاند یا در آینده نزدیک آمادهاند این کار را انجام دهند، طرح کنیم. خوشبختانه من تنها کسی نیستم که این ایده به ذهنم خطور کرده است. «آندری کوتپوف»، رئیس کمیته سیاست اقتصادی شورای فدراسیون، روز گذشته گفت: در شرایط اقدامات انجام شده از سوی کشورهای غیردوست در زمینه شناسایی و آشکار شدن داراییها (ازجمله اموال) میلیاردرهای روسی در قلمرو این کشورها و توقیف چنین داراییهایی (انسداد)، معتقدیم که اعمال اقدامات مشابه در مورد چنین افرادی و کسانی که از ۲۴ فوریه فدراسیون روسیه را ترک کردهاند، و حتی بیشتر از آن برای افرادی که تابعیت روسیه را رد کردهاند مورد توجه قرار گیرد».
در جنگ نیابتی ناتو با روسیه، وزرای امور خارجه ایالات متحده، آلمان و اوکراین گفتند که «بیطرفی یک گزینه نیست» و با یادآوری بیانیه بدنام رئیسجمهور جورج دبلیو بوش: «شما یا با ما هستید یاعلیه ما »، به جهان گفتند که «نمیتوانید بیطرف باشید». با این کار، این مقامات غربی بهطور ضمنی از اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان متعلق به جنوب جهانی که در طول جنگ بیطرفی شدید خود را حفظ کردهاند، انتقاد میکنند.
در آغاز ماه فوریه، اطلاع حاصل شد که ایالات متحده آمریکا در حال ساختن ۵ پایگاه نظامی جدید در فیلیپین است. در هنگام دیدار «لوید آستین»، رئیس پنتاگون در دوم فوریه از فیلیپین، واشنگتن و مانیل توافقنامهای را برای دسترسی نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا به چهار تاسیسات نظامی دیگر فیلیپین امضا کردند. چند روز پس از این مسأله، مقامات فیلیپین چین را متهم به تعقیب ناوهای آنها در دریای چین جنوبی کردند.
«توسعه چین را نمیتوان از یک محیط بینالمللی باثبات جدا کرد. به همین ترتیب، بدون امنیت چین، امنیت جهانی وجود نخواهد داشت». چین تنها کشوری در جهان است که در قانون اساسی خود متعهد شده است که «در مسیر توسعه صلحآمیز حرکت کند». معجزه توسعه چین در دهههای اخیر تا حد زیادی نتیجه بهرهمندی از یک محیط صلحآمیز بوده است. عشق به صلح عمیقاً در فرهنگ سنتی چین ریشه دوانده است و از همین رو میتوان مطمئن بود که ابتکار امنیت جهانی (GSI) بهطور تصادفی توسط چین پیشنهاد نشده است.
کودتای میدان در سال ۲۰۱۴ در اوکراین، فرصتی برای احزاب ناسیونالیست و راست افراطی فراهم آورد تا زبان را بهعنوان ابزار سلطه و سرکوب بهکار گیرند.
با توجه به اهمیت «چرخش به چپ» برای تودههای (کار و زحمت )، عامل اصلی یعنی «گنادی زیوگانف از حزب کمونیست فدراسیون روسیه» نهتنها یکی از «لنگرهای» اساسی باقی میماند، بلکه به یک اهرم هموارکننده اجتماعی ــ اقتصادی تبدیل میشود که این شرط ضرور برای ثبات سیاسی است
اگر اقتصاد روسیه بهطور نامحدود در برابر تحریمها مقاومت کند و میتوانست در حالی که خود توسط چین حمایت میشود، اقتصاد اروپا را فرسوده کند، کنترلهای پولی و مالی آمریکا در جهان فرومیپاشد و بههمراه آن تأمین کسری تجارت عظیم مالی ایالات متحده آمریکا با «هیچ» امکانپذیر نمیشد.
بر اساس ارزیابیهای بانک جهانی، در سال ۱۹۹۰، سهم جمهوری سوسیالیستی فدراتیو روسیه شوروی در تولید ناخالص داخلی جهان، که طبق موازنه قدرت خرید روبل محاسبه شده است، برابر با ۴/۰۶ درصد بود. با توجه به نتایج سال ۲۰۲۲، طبق برآوردهای پیشین، این رقم به ۲/۸۷ درصد سقوط کرد. الگوی اقتصادی مورد استفاده روسیه، آن را به واپسماندگی مزمن از کشورهای پیشرو جهان محکوم میکند. خطر حفظ الگوی پیشین برای موجودیت دولت روسیه بهشدت افزایش یافته است.
ارتش سرخ سال ۱۹۴۳ که سال تحولی بنیادی در جریان جنگ کبیر میهنی و کل جنگ جهانی دوم بود، با عزم و ارادهای بالا عملیات خود را آغاز کرد. ستاد فرماندهی عالی عملیات «حلقه» را برنامهریزی کرد که در جریان آن نیروهای جبهه «دون»، سرلشگر «ک. ک. روکوسفسکی» (از ۱۵ ژانویه ۱۹۴۳ ــ سپهبد) قرار شد گروهبندی دشمن را که در منطقه استالینگراد در منگنه قرار داده بود، متلاشی و نابود کند. تا ۱۰ ژانویه، تمام عملیات تدارکی انجام شده بودند. برای اجتناب از خونریزیهای بیهوده و بیمورد، پیش از آغاز عملیات، نماینده ستاد فرماندهی عالی سپهبد توپخانه «ن. ن. ورونوف» و فرمانده جبهه «دون»، ژنرال «ک. ک. روکوسفسکی» به فرماندهی ارتش ششم آلمان که در محاصره قرار گرفته بود، اولتیماتوم دادند و از آنها خواستند که داوطلبانه اسلحه خود را زمین بگذارند.
تازهها در کتابخانه مهر
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.