شماره ۲۹۱ ــ دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
اخبار جهان: ۱ــ اردوغان: ترکیه نمیتواند از روسیه چشمپوشی کند ۲ــ ایالات متّحدۀ آمریکا در صدد است اتحادیۀ اروپا را از تصمیم به تحریم نفت روسیه منصرف کند ۳ــ کشتیرانی یونان در خدمت روسیه ۴ــ سوئیس روابط خود را با ناتو توسعه میدهد ۵ــ ناتو و تایوان ۶ــ جوبایدن با تقاضای وزارت دفاع در خصوص اعزام نیروهای نظامی به سومالی موافقت کرد ۷ــ جمهوری فدرال آلمان عملیات ویژه در شمال آفریقا را گسترش میدهد ۸ــ ساس دبیرکُل سازمان پیمان امنیت جمعی با ژانگ مینگ دبیرکُل سازمان همکاری شانگهای ملاقات کرد ۹ــ «میشوستین»: دولت تقریباً ۵۰ میلیارد روبل برای وام مسکن ترجیحی و خانوادگی اختصاص میدهد ۱۰ــ «لوکاشنکو»: مینسک «مقدار مورد نیاز » سیستم موشکی اسکندر و اس ۴۰۰ را از مسکو خرید ۱۱ــ تظاهرات فلسطینیها بهمناسبت ۷۴مین سالگرد روز نکبت ۱۲ــ شهرکنشینان اسرائیلی در روز نکبت به مسجد الاقصی یورش بردند ۱۳ــ پاکستان مواجه با ورشکستگی است زیرا اقتصاد آن در حال فروپاشی است
اخبار ایران: ۱ــ اعتراض تشکلهای صنفی کارگران، معلمان و ... به بازداشت فعالین صنفی و پروندهسازی برای آنها ۲ــ اعتصابات و اعتراضات کارگری ۳ــ چند خبر کوتاه اقتصادی ۴ــ رئیسی: ایران خواهان روابط نزدیکتر با کوبا است ۵ــ پادشاه اردن: ایران خلاء روسها در سوریه را پُر خواهد کرد
اخبار جهان
در رابطه با عملیات نظامی ویژه روسیه
۱ــ اردوغان: ترکیه نمیتواند از روسیه چشمپوشی کند
از «ریا نووستی»
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد که ترکیه نمیتواند از رابطه با روسیه، از گاز روسیه چشمپوشی کند، این یک موضوع استراتژیک است. اردوغان در گفتوگو با جوانان گفت وی معتقد است «ما با هر دو طرف (روسیه و اوکراین) رابطه داریم. ما پروژه نیروگاه هستهای «آق قویو» را با روسیه داریم. سال آینده این پروژه را تکمیل و آن را افتتاح خواهیم کرد. این منبع بسیار جدی برای ما است. ما ۵۰ درصد از گاز مصرفی خود را از روسیه دریافت میکنیم. این مسأله برای ما یک موضوع استراتژیک و روابط استراتژیک است. ما نمیتوانیم از آنها چشمپوشی کرده و رابطه را قطع کنیم.»
https://ria.ru/۲۰۲۲۰۵۱۹/turtsiya-۱۷۸۹۴۲۷۲۷۱.htm
۲ــ ایالات متّحدۀ آمریکا در صدد است اتحادیۀ اروپا را از تصمیم به تحریم نفت روسیه منصرف کند
آمریکا به تصمیم کمیسیون اتحادیۀ اروپا برای تحریم کامل نفت روسیه با تردید مینگرد. وزیر مالیۀ آمریکا Janet Yellen اکنون پیشنهاد دیگری را طرح کرده که موجب نگرانی در برلین شده است.
وزیر مالیۀ آمریکا در سفر به اروپا با توجه به تصمیم کمیسیون اتحادیۀ اروپا گفته است که مقامات آمریکا وضع تعرفۀ گمرکی برای واردات نفت روسیه را بهعنوان راهحلی برای دوران گذار پیشنهاد میکنند. دلیل این پیشنهاد نگرانی آمریکا از افزایش شدید نفت در بازار و افزایش سرسامآور نرخ تورم در آمریکاست!
منبع: هاندلز بلات
https://app.handelsblatt.com/politik/international/ukraine-krieg-usa-wollen-die-eu-von-ihrem-bisherigen-plan-eines-oelembargos-gegen-russland-abbringen/۲۸۳۵۳۵۹۰.html
۳ــ کشتیرانی یونان در خدمت روسیه
فقط یک شرکت کشتیرانی یونان در تحریم حملونقل نفت روسیه شرکت خواهد کرد، ولی سایر شرکتها از تحریمهای دولت یونان و اتحادیۀ اروپا تبعیت نخواهند کرد. شرکتهای کشتیرانی یونان، قبرس و مالت با لابیگری با دولتهای خود و بروکسل موفق شدهاند از تحریمها مستثنی شوند.
ظاهرأ تلاش کمیسیون اتحادیۀ اروپا در تحریم بیمۀ کشتیرانی و عدم انعقاد قرارداد بیمه تانکرهای اروپایی برای حمل نفت روسیه نیز با شکست مواجه شده است. دلیل عدم تبعیت شرکتها به خطر افتادن موجودیت آنها از نظر اقتصادی است.
منبع: تله پولیس
https://www.heise.de/tp/features/Griechenland-Reeder- fuer-Putin-۷۱۰۱۵۴۴.html
افزایش نظامیگری ناتو
۴ــ سوئیس روابط خود را با ناتو توسعه میدهد
وزیر دفاع سوئیس Viola Amherd در این ارتباط گفته است: در حال بررسی برای اشکال جدیدی از همکاری با ناتو هستیم ... و این امربا وجود بیطرفی سوئیس امکانپذیر است. طرح مشخص در این زمینه در سپتامبر ارائه خواهد شد.
سوئیس علیرغم بیطرفی از دهۀ پنجاه میلادی بهطور غیررسمی با ناتو همکاری داشته و از سال ۱۹۹۶ با پیوستن به «برنامۀ مشارکت برای صلح» در همۀ عرصهها با ناتو همکاری میکند.
منبع: جرمن فارین پالیسی
https://www.german-foreign-policy.com/news/detail/۸۹۲۵
۵ــ ناتو و تایوان
وزیر خارجۀ تایوان Joseph wu خواهان همکاری تنگاتنگتر ناتو با جزیرۀ تایوان شده است. وی در مصاحبهای با روزنامۀ آلمانی تاگس سایتونگ گفته است که مذاکرات هرچه بیشتری بین ناتو و تایوان در جریان است و مذاکرات نشان میدهد که امکانات بالقوۀ زیادی برای همکاری وجود دارد. دلیل تقاضای تایوان از یکسو بحثهای در جریان ناتو برای گسترش فعالیت این پیمان نظامی در اقیانوس هند و آرام است. از سوی دیگر تایوان با توجه به جنگ اوکراین امید خود را برای کمک نظامی آمریکا در صورت بروز جنگ با جمهوری خلق چین از دست داده است. علاوه براین به دلیل ارسال سلاح به اوکراین، آمریکا دادن تسلیحات به تایوان را کاهش داده است.
البته همکاری ناتو با تایوان که بخشی از جمهوری خلق چین محسوب میشود مشکلساز است و این امر بهنوعی دلالت بر عمل خصمانۀ دولتی بیگانه علیه چین دارد.
منبع: جرمن فارین پالیسی
https://www.german-foreign-policy.com/news/detail/۸۹۲۴
۶ــ جوبایدن با تقاضای وزارت دفاع در خصوص اعزام نیروهای نظامی به سومالی موافقت کرد
رئیسجمهور سابق آمریکا دونالد ترامپ اواخر سال ۲۰۲۰ دستور خروج قسمت اعظم نیروهای نظامی آمریکا از سومالی را صادر کرده بود. از آن پس نیروهای نظامی مستقر در شمال آفریقا فقط در مشاورۀ نظامی و آموزش نیروهای سومالی در جنگ علیه الشباب مشارکت داشتند، ولی بهطور دائم در آنجا مستقر نبودند. با موافقت بایدن قرار است ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا که اکنون در شمال آفریقا بهسر میبرند به سومالی منتقل شوند. دلیل حضور نظامی مجدد در سومالی قدرت گرفتن الشباب عنوان شده است.
منبع: یونگه ولت
https://www.jungewelt.de/artikel/۴۲۷۰۴۵.biden-stationiert- soldaten-in-somalia.html
۷ــ جمهوری فدرال آلمان عملیات ویژه در شمال افریقا را گسترش میدهد
روزجمعه ۲۰ ماه مه مجلس فدرال آلمان ادامۀ حضور نیروهای نظامی آلمان در مالی و نیجریه را تا ماه مه ۲۰۲۳ تمدید کرد. نیروهای نظامی آلمان هم در مأموریت سازمان ملل و هم در آموزش نیروهای نظامی که بنابه مأموریت اتحادیه اروپاست، شرکت خواهند داشت. با توجه به خروج نیروهای نظامی فرانسه از مالی و افزایش نفوذ و فعالیت روسیه در آموزش نظامی به نیروهای نظامی مالی، از دید دولت آلمان حضور نظامی این کشور در شمال آفریقا ضروری بود.
منبع: یونگه ولت
https://www.jungewelt.de/artikel/۴۲۶۹۵۳.sahelzone-deutschland-weitet-spezialoperation-aus.html
پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی ارواسیا، پیمان شانگهای
۸ــ ساس دبیرکُل سازمان پیمان امنیت جمعی با ژانگ مینگ دبیرکُل سازمان همکاری شانگهای ملاقات کرد
راشا تودی، ۱۸ ماه مه ۲۰۲۲
با توجه به شرایط متشنج بینالمللی، استانیسلاو ساس دبیرکُل سازمان پیمان امنیت جمعی با ژانگ مینگ دبیرکُل سازمان همکاری شانگهای دیدار کرد. طرفین در مورد مسائل جاری تبادلنظر و در مورد همکاریهای بیشتر گفتوگو کردند.
در طول این گفتوگو، تبادلنظر سازندهای در مورد موضوعات مهم امنیتی جهانی و منطقهای مورد علاقه هر دو سازمان صورت گرفت.
ساس، دبیرکُل سازمان همکاری شانگهای را از نتایج اصلی نشست سران کشورها یا دولتهای کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در ۱۶ مه ۲۰۲۲ مطلع کرد.
ژانگ مینگ، دبیرکُل سازمان همکاری شانگهای، بهنوبه خود، علیه گسترش بیشتر ناتو صحبت کرد. ژانگ مینگ گفت ناتو تحت تأثیر جنگ سرد متولد شده است که در دنیای امروز دیگر ضروری نیست.
در مورد چشمانداز بهبود بیشتر همکاریهای دوجانبه بین سازمان پیمان امنیت جمعی CSTO و سازمان همکاری شانگهای گفتوگوهای موثری صورت گرفت.
۹ــ «میشوستین»: دولت تقریباً ۵۰ میلیارد روبل برای وام مسکن ترجیحی و خانوادگی اختصاص میدهد
از «راسیسکایا گازیتا»
نخستوزیر میخائیل میشوستین ۴۹/۶ میلیارد روبل دیگر از صندوق ذخیره دولت برای تأمین مالی برنامههای وام مسکن ترجیحی و وام مسکن خانوادگی اختصاص داد. این امر به بهبود شرایط زندگی حداقل ۸۲هزار شهروند کمک خواهد کرد. بیشتر وجوه ــ ۳۳/۴ میلیارد روبل ــ برای یارانه دادن به نرخهای وام مسکن ترجیحی ارائه میشود. به دلیل تمدید این برنامه تا پایان سال ۲۰۲۲، بودجه اضافی مورد نیاز بود.
https://rg.ru/۲۰۲۲/۰۵/۲۰/mishustin-vydelil-pochti-۵۰-mlrd-rublej-na-lgotnuiu-i-semejnuiu-ipoteki.html
۱۰ــ «لوکاشنکو»: مینسک «مقدار مورد نیاز » سیستم موشکی اسکندر و اس ۴۰۰ را از مسکو خرید
از «ریا نووستی»
رئیسجمهور بلاروس گفت ما با پوتین به توافق رسیدیم، تعداد مورد نیاز اسکندر، اس ۴۰۰ها را از بخریم و ارتش خود را مسلح کردیم. اکنون ارتش کاملاً متفاوتی با چنین سلاحهایی داریم. لوکاشنکا در نشستی با فرماندار منطقه نیژنی نووگورود روسیه، «گلب نیکیتین»، گفت: حداقل، این سلاحها میتوانند صدمات غیرقابل قبول و عظیمی ایجاد کنند.
https://ria.ru/۲۰۲۲۰۵۱۹/lukashenko-۱۷۸۹۵۶۳۱۱۸.html
خاورمیانه
۱۱ــ تظاهرات فلسطینیها بهمناسبت ۷۴مین سالگرد روز نکبت
خبرگزاری شین هوا در ۲۶ اردیبهشت گزارش داد، هزاران فلسطینی روز یکشنبه در شهر رامالله در کرانه باختری، بهمناسبت ۷۴مین سالگرد روز نکبت یا «روز فاجعه»، یک روز پس از اعلام استقلال اسرائیل در سال ۱۹۴۸، تظاهرات کردند.
محمد ایشتای نخستوزیر فلسطین و تعدادی از رهبران ارشد حزب فتح به رهبری محمود عباس، رئیسجمهور این کشور در این تظاهرات شرکت داشتند. ایشتای به خبرنگاران گفت: از سازمان ملل متحد خواسته شده تا قطعنامههای خود را در مورد مسئله فلسطین اجرا کند.
وی تأکید کرد که نیاز به حفظ آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) وجود دارد زیرا این آژانس حافظه جمعی مردم فلسطین را تشکیل میدهد.
احمد ابوحولی، یکی از اعضای کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و رئیس اداره امور آوارگان این سازمان نیز گفت: ۷۴ سال بیعدالتی و تهمت بس است.
ابوحولی با تأکید بر امتناع آوارگان در همه محلهای اقامت خود از پذیرش اسکان مجدد و وطن به عنوان راهحل جایگزین و جزیی، خواستار پایان دادن به شکاف داخلی فلسطین و بازگرداندن وحدت ملی بهعنوان کوتاهترین راه برای ساختن کشور فلسطین شد.
https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۵/۱۲۶۵۷۵۳.shtml
۱۲ــ شهرکنشینان اسرائیلی در روز نکبت به مسجد الاقصی یورش بردند
میز خبر وبلاگ کرادله، ۱۵ ماه مه ۲۰۲۲
این یورش افراطگرایان اسرائیلی تحت حمایت نیروهای پلیس اسرائیل صورت گرفت.
شهرک نشینان اسرائیلی مراسم تلمودی را در مکان مقدس اسلامی انجام دادند.
جنبش مقاومت فلسطینی حماس هشدار داد که هتک حرمت مسجد الاقصی میتواند به تشدید تنشها و آغاز حملات تلافیجویانه علیه اشغالگران منجر شود.
حازم قاسم سخنگوی حماس هشدار داد: اظهارات افراطی که از [یهودیان] میخواهند در روز نکبت با تأیید نیروهای اشغالگر به مسجد الاقصی یورش ببرند، اقدامی تحریکآمیز است و منجر به درگیری میشود که اشغالگران صهیونیست مسئول آن خواهد بود.
امسال همه مردم در سراسر جهان نتوانستند آزادانه به جنایات تاریخی انجام شده علیه مردم فلسطین اعتراض کنند.
دادگاهی در آلمان پس از حکمیکه ۱۳ ماه مه صادر کرد، همه تظاهرات روز نکبت در برلین را ممنوع اعلام کرد و مدعی شد که این تظاهرات خطر سخنرانیهای به اصطلاح «التهابآمیز» و «یهودستیزانه» را بههمراه دارد.
عبداللطیف القنوعه، سخنگوی حماس در ۱۴ مه در واکنش به حکم دادگاه برلین گفت: «این رویدادها به بهانههای واهی ممنوع شد، در اقدامی که بهمنزله مصادره حق مردم برای بزرگداشت اخراج اجباری آنها از روستاها و شهرهایشان است.»
در فلسطین اشغالی، فعالان به دلیل برگزاری تظاهرات روز نکبت در محوطه دانشگاه تل آویو مورد حمله نیروهای اسرائیلی قرار گرفتند.
بسیج روز نکبت پس از ترور روزنامهنگار شیرین ابوعقله نصری توسط نیروهای اسرائیلی در ۱۱ مه و حمله وحشیانه نیروهای اسرائیلی به مراسم تشییع جنازه وی آغاز شد.
https://thecradle.co/Article/news/۱۰۳۹۷
۱۳ــ پاکستان مواجه با ورشکستگی است زیرا اقتصاد آن در حال فروپاشی است
ذخایر ارزی کاهش یافته، تورم در قیمت مواد غذایی افزایش یافته و ارزش روپیه در حال سقوط است.
پاکستان نیز مانند سریلانکا در مسیر ورشکستگی است، آن هم در میانۀ جو سنگین سیاسی به دلیل تهدید نخستوزیر سابق پاکستان به حمله به اسلامآباد و تقاضای وی برای برگزاری انتخابات جدید تا ۲۰ ماه مه. کارشناسان بیم آن را دارند که عدم ثبات سیاسی منجر به تشدید خشونت و تضعیف هرچه بیشتر اقتصاد شود. تورم مواد غذایی ۱۷ درصد است و فشار شدیدی را بر طبقۀ فقیر و متوسط وارد میکند. کارشناسان معتقدند که با حذف یارانۀ انرژی موج جدیدی از تورم ایجاد خواهد شد. گفته میشود که صندوق بینالمللی پول و کشورهای دوست پاکستان کمک مالی به این کشور را منوط به افزایش قیمت نفت توسط دولت کردهاند.
منبع: آسیاتایمز
https://asiatimes.com/۲۰۲۲/۰۵/pakistan-facing-bankruptcy-as-the-economy-crumbles/?mc_cid=۳۶۳۴faf۹۱۰&mc_eid=f۰۷۲d۹۵۷۴c
اخبار ایران
۱ــ اعتراض تشکلهای صنفی کارگران، معلمان و ... به بازداشت فعالین صنفی و پروندهسازی برای آنها
* از بیانیه «سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه»: «سندیکای کارگران شرکت واحد، هر گونه اتهام وارده و پخش اکاذیب علیه اعضای خود ازجمله رضا شهابی که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت بازداشت شده است، و دیگر بازداشتهای کارگری و فرهنگی را محکوم میکند. کلیه فعالین کارگری و اجتماعی در روزهای اخیر از جمله آنیشا اسدالهی، ریحانه انصارینژاد، کیوان مهتدی و همچنین معلمان بازداشتی از جمله رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، اسکندر لطفی، محمد حبیبی، محسن عمرانی.... باید بدون هرگونه قید و شرط آزاد شوند.
آزادی انجمن، تشکل، بیان، تجمع، اعتراض، اعتصاب و همبستگی طبقاتی و بینالمللی از ابتداییترین حقوق شناخته شده جهانی تشکلات کارگری است و تداوم سرکوب این آزادیهای بنیادی، که در مقاولهنامههای سازمان جهانی کار و دیگر مقاولهنامههای بینالمللی که جمهوری اسلامی موظف به رعایت آنها است بهصراحت لحاظ شدهاند، تنها به گسترش هرچه بیشتر انزجار عمومی از سرکوبگران منتج خواهد شد.»
* از بیانیه «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران»: «اخیراً وزارت اطلاعات پس از دستگیری چند نفر از خوشنامترین و باسابقهدارترین کنشگران صنفی، ابتدا در سناریویی مضحک آنان و شورای هماهنگی را مرتبط با دستگیری دو نفر از اتباع فرانسوی (خانم سیسیل کوهلر معلم و عضو اتحادیه معلمان فرانسه و همسرش آقای ژاک پاریس معلم مقطع ابتدایی) جلوه داد که در پی ایجاد آشوب در ایران از طریق کنشگران صنفی بودهاند، و اصلاً از خود نپرسیدهاند که اگر معلمان در پی ایجاد آشوب بودهاند، چرا در بیستسال گذشته، به مسالمتآمیزترین شکل اعتراض کردهاند. ... بهنظر میرسد وزارت اطلاعات برای تدوین اینپروژه یا سناریو، با یک تیر، سه نشانه را مد نظر داشتهاست:
نخست، تاثیرگذارترین کنشگران صنفی و در عین حال خوشنامترین و محبوبترینها را نشانه بگیرد و برایشان پروندهسازی کند.
دوم، شورای هماهنگی را که تنها مرجع اعتراضات جنبش معلمان بوده و هست را به آشوب و خطگیری از خارج متهم سازد.
سوم، اینکه به وقت مناسب با توجه به خالیشدن خزانه کشور ناشی از غارتگریهای افسار گسیخته، از طریق این دو تبعیه دستگیر شده، بتواند سهمخواهیهای خود را از دولت فرانسه داشته باشد. ...
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن حمایت قاطع از تمامی معلمان دستگیر شده و رد اتهامات نخنما، انتظار دارد که تمامیِ آنها در اسرع وقت و بیقیدوشرط آزاد شوند و یا طبق اصل ۱۶۵ قانون اساسی، دادگاهِ آنها بهصورت علنی برگزار شود، تا ملت شریف ایران خود قضاوت کنند.
* از بیانیه «سندیکای کارگران نیشکر هفته تپه»: «حاکمیت بهجای پاسخگویی به خواست و مطالبه بهحق کارگران و مزدبگیران، با پروندهسازی و سناریوهای نخنما تلاش دارد صدای هرگونه حقطلبی را در نطفه خفه سازد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، آقایان، رضا شهابی و حسن سعیدی و هجوم به منزل داود رضوی و همچنین ادامه بازداشت ریحانه انصارینژاد، از کارگران و فعالین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری را محکوم می کند.»
* از بیانیه «اتحادیه راهبران مترو تهران و حومه» خطاب به شهردار تهران: «در روزهای اخیر شاهد اعتراضات بهحق پرسنل محترم شرکت واحد اتوبوسرانی بودهایم.
پرسنل شرکت بهرهبرداری مترو نیز احتمالاً بهزودی به این اعتراضات به روش خودشان خواهند پیوست، چون واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۱ همراه با عدم قطعیت اعمال مصوبه شواری عالی کار برای سایر سطوح مزدی بود.
جهت پایان دادن به این تنش و بیاعتمادی بوجود آمده دو راهکار پیشنهاد میگردد که در اجرای آن مختار هستید و عواقب ناشی از عدم پذیرش به عهده جنابعالی میباشد:
ــ آزادی بیقیدوشرط همکاران بازداشتی شرکت واحد
ــ ابلاغ بیقیدوشرط مصوبه شورای عالی کار
* از «بیانیه مشترک چند تشکل مستقل بازنشستگان»: «اتخاذ سیاستها و برنامههای نئولیبرالی با خصوصیسازیهای گسترده آنهم بشکل رانت و رابطه در میان صاحبان نفوذ و دایره قدرت، حذف سوبسیدها و دستاوردهای مبارزات کارگران در حوزه خدمات عمومی و کالایی شدن خدمات اجتماعی، مقرراتزدایی بهویژه در قوانین و قراردادهای کار، سرکوب احزاب و تشکلهای کارگری و معیشتی مستقل، نتیجهای جز فلاکت عمومی را دربرنداشته است. ... در نتیجه مقاومت و اعتراض به این شرایط را هم اکنون در کف خیابانهای شهرهای مختلف شاهدیم.
اعتراضاتی که چه بهشکل تجمع و گردهمایی توسط معلمان ، کارگران و بازنشستگان و سایر جنبشهای مطالباتی بهصورت مستمر انجام میگیرد و چه اعتراضاتی که هم اکنون علیه انفجار قیمتها و جراحی اقتصادی در کف خیابانها جاریست، منشاء و ماهیتی یکسان داشته و ریشه در تعرض بیسابقه به معیشت و زندگی اکثریت جامعه دارد.
در مقابل اعتراضات برحق و طبیعی مردم ... حکومت همچون سابق با مشت آهنین و سرکوب پاسخ میدهد. سیاستی که علیرغم آزمودن بیثمر آن ، هر بار با سماجت بیشتر بر آن پای میفشارد.
ما ضمن محکوم کردن سرکوب، بازداشت و پروندهسازی، در برابر مطالبات برحق کارگران، معلمان، بازنشستگان و در مقابل اعتراضات گسترده و فزاینده مردم جان به لب رسيده، خواهان توقف فوری سرکوب و پیگردهای امنیتی قضایی و آزاد کردن فوری و بیقیدوشرط همه بازداشتشدگان هستیم و بر تأمین مطالبات معیشتی مطابق با نیازهای زندگی امروزی تأکید و اصرار داریم. (اتحاد سراسری بازنشستگان ایران، شورای بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان، گروه بازنشستگان مستقل تهران)»
* از بیانیه «انجمن جامعهشناسی ایران درباره شرایط کشور و بازداشت فعالان مدنی»: «انجمن جامعهشناسی ایران، بهعنوان بزرگترین نهاد مدنی علمی ــ تخصصی علوم اجتماعی در کشور ... بهعنوان یک نهاد علمی باورمند به «جامعهشناسی مردممدار»، و مسئولیت اجتماعی جامعهشناسان، نگرانی عمیق خود را نسبت به روند برخوردها، فشارها و بازداشتهای بدون رعایت موازین قانونی و شهروندی اعلام میدارد و هشدار میدهد: فرو ریختن ارزشها و نهادهای حقوقی، منجر به عدم تعادل و بههمریختگی کل سامانه سیاسی و اجتماعی خواهد شد.
لزوم عمل به وعدهها و شعارهای مسئولان قضایی و خروج از گفتار درمانی و تحقق سند تحول قضایی، قانون جرم سیاسی، قانون حقوق شهروندی، قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و در رأس آنها فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از نخستین گام های خروج از وضعیت کنونی است.»
۲ــ اعتصابات و اعتراضات کارگری
• ــ اعتصاب رانندگان بی آر تی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت که ۱۱ تن از کارگران در جریان اعتصاب بازداشت شدند.
• ــ کارگران و کارکنان قرارداد مدت موقت شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون و مارون آغاجاری در اعتراض به وضعیت حقوقی خود مقابل ساختمان مرکزی مناطق نفتخیز جنوب در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
• ــ شماری از پرسنل وزارت نفت که با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند، ۳۱ اردیبهشت ماه، مقابل ساختمان این وزارتخانه تجمع اعتراضی برپا کردند.
• ــ شماری از کارگران و کارکنان بازنشسته ساکن خانههای سازمانی مجتمع نیشکر هفت تپه، صبح ۳۱ اردیبهشت ماه در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
• ــ کارگران شرکتی راهآهن قطار شهری تهران، ۳۱ اردیبهشت ماه با برپای تجمعی خواستار عقد قرارداد دائمی برای تامین امنیت شغلی و معیشتی خود شدند.
۳ــ چند خبر کوتاه اقتصادی
• ــ حسین راغفر: در دو سال گذشته قیمتها ۱۰/۵ برابر و دستمزد ۴/۵ برابر شده است!
• ــ فروش مرغ یک سوم شد! رئیس اتحادیه مرغ و ماهیفروشان گرگان: حدود یک هفته از حذف یارانه مرغ گذشته اما در همین مدت کوتاه فروش این محصول در فروشگاهها به یک سوم رسیده است.
۴ــ رئیسی: ایران خواهان روابط نزدیکتر با کوبا است
راشا تودی، ۲۰ مه ۲۰۲۲
رئیسی در خصوص زمینهها و ظرفیتهای همکاری ایران با کشورهای آمریکای لاتین گفت: توسعه روابط ایران با آمریکای لاتین بهویژه با کشورهای مستقل و کشورهایی مانند کوبا که مخالف نخوت رژیم استکبار جهانی هستند بسیار مهم است.
معاون نخستوزیر کوبا نیز از تمایل کشورش برای گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
کاپریکاس همچنین روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری تهران و هاوانا را راهبردی و عمیق خواند و گفت: با برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت میتوان روابط ایران و کوبا را از سطح روابط دوجانبه به تعاملات چندجانبه در منطقه آمریکای لاتین ارتقا داد.
https://deutsch.rt.com/international/۱۳۸۹۹۳-raisi-iran-strebt-engere-beziehungen-zu-kuba-an
۵ــ پادشاه اردن: ایران خلاء روسها در سوریه را پُر خواهد کرد
راشا تودی، ۲۰ مه ۲۰۲۲
پادشاه اردن نسبت به خروج احتمالی نیروهای روسیه از سوریه هشدار داد. ایران و نیروهای نیابتیاش میتوانند از این وضعیت برای پر کردن خلاء قدرت در جنوب کشور استفاده کنند.
استان درعا در سوریه در مرز اردن یکی از مهمترین مکانهای ارتباطی و شبکهسازی متحدان ایران در منطقه است. از آنجا، تهران می تواند با استقرار نیروهای زبده خود و ارسال تسلیحات به حزبالله لبنان، اسرائیل را محاصره کند. از دیدگاه اسرائیل، حضور روسیه در مرزهای سوریه تاکنون مانع اصلی اجرای پروژه ایران بوده است.
مسکو تایمز مستقر در هلند اخیراً گزارش داد که گفته میشود روسیه پیش از این خروج برخی از نیروهای خود از سوریه را برای تقویت نیروهای خود در اوکراین آغاز کرده است. بشار اسد رئیس جمهور سوریه اخیراً به ایران سفر کرده است. در صورت ادامه بدتر شدن اوضاع در اوکراین، سوریه می تواند بیشتر بر مشارکت با ایران تکیه کند. در صورت خروج روسیه از سوریه، رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل در خاک سوریه دور از انتظار نیست.
https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/۱۳۸۹۷۰-konig-von-jordanien-iran-wird/
افزودن دیدگاه جدید