شماره ۲۹۱ ــ دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
اخبار ایران
تحلیل «راشا تودی» از وقایع اخیر ایران
آیا غرب در صدد است با انقلاب رنگی وضعیت ایران را بیثبات کرده و نقش این کشور را بهعنوان بازیگری استرتژیکی در صحنۀ جهانی بیاثر سازد؟ در حال حاضر ایران تبدیل به شریک استراتژیک مهمی برای روسیه شده و تحلیلگران روسیه در رابطه با ناآرامیهای اخیر ایران نگرانند. امروز ششمین روز از ناآرامیهای ایران است. در برخی از شهرها بین تظاهرکنندگان و مأمورین انتظامی برخوردهایی صورت گرفته و ساختمانهای دولتی مورد حمله قرار گرفتهاند. با توجه به نقش بزرگ ایران در محاسبات ژئوپولیتیکی روسیه، تحلیلگران روسیه نگرانند که ایران قربانی تغییر رژیم ایالات متحدۀ آمریکا شود. علت ناآرامیها دستگیری دختر جوان بیست و دو سالهای بهنام «مهسا امینی» بود که به دلیل تخلف از قانون حجاب توسط مأمورین دستگیر و پس از اندک مدتی به کُما رفت و جان باخت. جرئیات قضییه هنوز روشن نیست. خبر فوت این دختر جوان روز ۱۶ سپتامبر منتشر شد و روز بعد اعتراضات علیه قانون حجاب و خشونت مأمورین آغاز شد. پس از دو روز تظاهرات نسبتاً آرام و مسالمتآمیز ... در برخی از شهرها نشانهها و علائم دولتی تخریب شد، وسایل نقلیه به آتش کشیده شدند و به مقر نیروهای انتظامی حمله شد. به گفتۀ مقامات ایران شبهنظامیان کُرد و اعضای سازمانهای تروریستی مسلح در اغتشاشات مشارکت داشتند که توسط عربستان سعودی و رسانههای تحت هدایت اسرائیل حمایت میشوند. به گزارش رسانههای غرب چندین نفر در این ناآرامیها کشته شدهاند، ازجمله چهار نفر در کردستان کشته شده و ۷۵ نفر مجروح شدهاند. موضوع قابل توجه تراکم گزارشات رسانههای غرب از مرگ دختر جوان و اغتشاشات پس از آن است. بهعنوان مثال مجلۀ اشپیگل آلمان بین شانزدهم تا بیست و دوم سپتامبر دوازده مقاله در اشپیگل آنلاین منتشر کرده و اولین گزارش فقط ساعاتی پس از اعلام خبر فوت دختر جوان بود. مسئولین ایران دسترسی به اینترنت را محدود و اینستاگرام را که ظاهراً سازماندهی تظاهرات از آن طریق صورت می گرفت مسدود کردهاند. موضوع فوت دختر جوان و وقایع پس از آن بهنوعی از موارد قبل متفاوت است. درگیری بین مأمورین و خانمها به دلیل عدم رعایت حجاب در گذشته نیز پیش آمده ولی هیچگاه تبدیل به چنین ناآرامی بزرگی نشده. موضوع مرگ این دختر باید بررسی و تحقیق شود. پزشکان و جراحانی که جسد را معاینه کردهاند امکان ضرب و شتم وی را منتفی دانستهاند. این واقعیت که این موضوع بهعنوان بهانهای برای شورش و قیام استفاده شده و همزمان توجه خارقالعادۀ غرب و پرداختن رسانههای غرب به موضوع نشانههایی است برای این نتیجهگیری که برنامۀ بیثباتسازی ایران قبلاً طرحریزی شده بود. در ایران تصاویری که خشونت مأمورین را نشان می دهند به طور وسیع در فضای مجازی دستبهدست میشوند. رسانههای غرب ظرف دو روز دو بار خبر فوت رهبر ایران را منتشر کردهاند تا در مسئولین ایران ترس و نگرانی ایجاد کنند. ناآرامیها بیشتر در غرب و شمال کشور است، جایی که اقلیت کُرد و آذری زندگی میکنند. در برخی از تظاهرات پرچم کردستان آزاد و آذربایجان مشاهده شده. ولی تاکنون شورشیان موفق نشدهاند تهدیدی جدی برای ثبات ایران ایجاد کنند و محدود کردن اینترنت نیز به این موضوع کمک کرده است. تظاهرات همچنان ادامه دارد ولی از شدت آن کاسته شده ... تحلیلگران معتقدند که دولت ایران نباید نارضایتیهای مردم، تحریکات خارجی و تلاش های جداییطلبانه را دست کم بگیرد و بهتر است راهحلی برای مشکلات داخلی بیابد.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/podcast/۱۴۹۷۰۶-grund-zur-sorge-russische-analysen-der-unruhen-in-iran/
فقط سه درصد کارگران قرارداد دائم دارند!
وقتی در سال ۷۲ بخشنامه غیرقانونی وزارت کار به صحه رسید و ابلاغ شد و سه سال بعدتر در سال ۷۵، دادنامه ۱۷۹ بر آن بخشنامه مهر تأیید زد، کمتر کسی به فکرش میرسید که بیست سال بعد، عقوبتهای این متون، دامان هزاران و میلیونها کارگران را میگیرد؛ همان «اگری» که در متن دادنامه دیوان عدالت آمده، حق قانونی کارگران را از میان برداشته است: در کارهای با ماهیت مستمر اگر مدت در قرارداد کار ذکر شود، قرارداد موقت است.
چون کارفرمایان دست بالا را داشتند همگی به اتفاق، «مدت» در قرارداد کارگران در کارهای با ماهیت مستمر درج کردند و کار به جایی رسید که امروز بیش از ۹۷ درصد قراردادها در کارهای با ماهیت مستمر موقتی است، آن سه درصد هم کسانی هستند که قبل از سال ۷۵ در کارهای مستمر مشغول بهکار شدهاند و بنابراین قبل از صدور دادنامه قرارداد دائم بستهاند که از قضا آنها هم آخرین سالهای اشتغال خود را پشت سر میگذرانند و همین یکی دو سال آینده همگی بازنشست میشوند؛ بعد از آن، صد درصد قراردادهای کار در تمام کارگاههای دائم کشور، موقت میشود!
منبع: «خبرگزاری کار ایران (ایلنا)»
قصه تلخ کولبران پایان ندارد
کولبران بعد از دو یا سه سال چنان فرسوده میشوند که دیگر نمیتوان جوان و پیرشان را از هم تشخیص داد. زن و کودک، مرد جوان و کهنسال، دانشآموز، دانشجو، ورزشکار، دیپلم، لیسانس و ... همه کمرهایشان خمیده است... وهر لحظه منتظر حوادث غیرمترقبه هستند.
قصه زندگی کولبران یا همان شاغلانِ بدون شغل که برای نان درآوردن از جان و سلامت خود میگذرند، قصه غمانگیزیست. همین که چند ده کیلو گرم بار سنگین را بر پشت بگذاری و از باریکهراههای کوهستانی بگذری، دردناک است چه برسد به اینکه جانت هم در معرض خطر باشد. شاید هیچ کس نتواند رنجهای اینگونه زیستن را برای لحظهای تصور کند....
چندین سال است که هرباره شاهد فوت کولبران هستیم؛ آخرین نمونه، خبریست که در بیست و پنج شهریورماه منتشر شد: مرگ یک کولبر در نوسود پاوه. در آن روز، اردشیر رستمی (فرماندار شهرستان پاوه) با اشاره گفتوگویی که با فرمانده مرزبانی در خصوص چگونگی حادثه شب قبل اظهار کرد: بر اثر تیراندازی که شب گذشته توسط مرزبانان بهسمت چند کولبر در منطقه نوسود شهرستان پاوه صورت گرفته یک نفر به دلیل برخورد گلوله ساچمهای جان باخت. این سه کولبر از اهالی شهرستان جوانرود بوده که علاوه بر جان باختن یکی، ۲ نفر دیگر دچار جراحت شدهاند.
احمد کولبری که بارها سایه سیاه مرگ را بالای سر خود دیده؛ بارها شاهد سقوط و مرگ همراهان و همکارانِ بار بر دوش خود بوده، یک سئوال دارد؛ سئوالی که سالهاست هیچ جوابی برایش نیست: «اگر میگویند کولبری نکنید، اگر میگویند کولبردن همان قاچاق بردن است و با مجرمانِ قاچاقچی بهشدت برخورد میشود، به ما بگویند چه بکنیم؛ بگویند از چه راهی یک لقمه نان خالی سر سفرههایمان بیاوریم؛ اگر پاسخ این سئوال را بدهند، مطمئن باشید من و امثال من دیگر بار بر دوش نمیگذاریم و به کوهستانها نمیرویم؛ هیچکس از دلخوشی «کولبر» نمیشود، باور کنید هیچکس....»
منبع: «خبرگزاری کار ایران (ایلنا)»
افزایش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
نرخ تورم سالانه شهریور ماه ١٤٠١ برای خانوارهای کشور در این بازه به ٤٢/١ درصد رسیده که نسبت به همین رقم در ماه قبل، ٠/٦ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
هم چنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ٤١/٥ درصد و ٤٥/٣ درصد است که برای خانوارهای شهری ٠/٦ واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی ٠/٩ واحد درصد افزایش داشته است.
منبع: «کانال تلگرام اتحاد سراسری بازنشستگان ایران»
اخبار جهان
تظاهرات سراسری در آلمان
سندیکاها و فعالان جنبش صلح تظاهراتی سراسری برای اول اکتبر ۲۰۲۲ تدارک دیدهاند. مطالبات تظاهرات عبارت خواهد بود از: بهجای جنگ مذاکره کنید، حتی یک یورو نباید صرف جنگ و ویرانی شود، بهجای آن تغییر سیاست دهید و میلیاردها پول را صرف پیشبرد سایتهای صلحآمیز، اجتماعی و اقتصادی کنید. از بیست و نهم تا سوم اکتبر نیز تظاهراتهایی در شهرهای برمن، هایدلبرگ، باد کرویتس ناخ، فلنز بورگ، برلین، هامبورگ، کاسل، کُلن، مونیخ، اُفنباخ، اشتوتگارت، بادن بادن، کالکرـ ئودم، دوسلدورف و دویسبورگ تدارک دیده شده است.
منبع: «عصرما»
https://www.unsere-zeit.de/fuer-den-frieden-auf-die-strasse-۱۷۲۶۸۶/#more-۱۷۲۶۸۶
تظاهرات ضدِ دولتی در ملداوی
از روز یکشنبه ۱۸ سپتامبر هزاران نفر از مردم پایتخت علیه افزایش بهای انرژی در مقابل مجلس ملداوی تظاهرات میکنند. تظاهرکنندگان همچنین خواهان استعفای دولت غرب گرای «مایا ساندو» و انحلال مجلس و دولت هستند. آنها در محل تظاهرات چادر زدهاند و شعار مرگ بر «مایا ساندو» سر میدهند.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/kurzclips/video/۱۴۹۷۴۵-tausende-moldawier-demonstrieren-gegen-hohe/
تظاهرات علیه سیاستهای اتحادیۀ اروپا
روز چهارشنبه ۲۱ اوت دههزار نفر از مردم در بروکسل، مقر اتحادیۀ اروپا برای اعتراض علیه افزایش قیمت مواد غذایی ، بهای سرسامآور برق و کاهش قدرت خرید مردم به خیابانها آمدند. این تظاهرات تازهترین رویداد در اعلام مخالفت با تحریمهای بیحاصل اقتصادی علیه روسیه است. برگزارکنندۀ تظاهرات سندیکاها بودند که فراخوانی هم برای اعتصاب سراسری در بلژیک در ماه نوامبر دادهاند.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/kurzclips/video/۱۴۹۶۰۹-demonstration-in-brussel-gegen-steigende/
«ویکتور اوربان»: به تحریمهای اقتصادی علیه روسیه خاتمه دهید
نخستوزیر مجارستان «ویکتور اوربان» از تک تک کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا خواست حداکثر تا پایان سال جاری به تحریمهای اقتصادی علیه روسیه خاتمه دهند و گفت که تحریمها از سوی «بورکراتهای اتحادیۀ اروپا» در بروکسل به اعضای اتحادیۀ اروپا تحمیل شدهاند. وزرای خارجۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در حاشیۀ اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای اِعمال هشتمین بستۀ تحریمها علیه روسیه به توافق رسیدند که قرار است اواسط اکتبر به تصویب رسد. نخستوزیر مجارستان تاکنون با تحریمهای اتحادیۀ اروپا همراهی کرده ضمن این که موفق به قائل شدن استثنائاتی برای مجارستان شده است. اصرار وی بر لغو تحریمها و عدم همراهی در تصویب هشتمین بستۀ تحریمها میتواند منجر به شکست اِعمال تحریمهای جدید شود زیرا تصویب آنها منوط به موافقت کلیۀ اعضای اتحادیۀ اروپاست.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/europa/۱۴۹۶۰۴-orban-fordert-aufhebung-aller-russland-sanktionen-bis-ende-۲۰۲۲/
پیشنهاد رئیسجمهور مکزیک برای آتشبس و مذاکرات صلح در جنگ اوکراین
وزیر خارجۀ مکزیک روز پنجشنبه ۲۲ سپتامبر(به وقت محلی) در اجلاس مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد طرح رئیسجمهور مکزیک «آندره مانوئل لابرادور» در مورد میانجیگری و مذاکرات صلح در مناقشۀ اوکراین را ارائه داد. در این طرح پیشنهاد شده که کمیسیونی مرکب از دبیر اول سازمان ملل متحد، نخست وزیر هند و پاپ «فرانسیسکو» رهبر کاتولیکهای جهان مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین را مدیریت کنند و اتشبس کاملی تا پنج سال برقرار شود. تعداد زیادی از کشورهای امریکای لاتین از طرح رئیسجمهور مکزیک حمایت کردهاند. مسئولین اوکراین پیشنهاد مکزیک را قبل از طرح آن در سازمان ملل رد کرده و آن را «طرح روسی» نامیدهاند.
منبع: «یونگه ولت»
https://www.jungewelt.de/artikel/۴۳۵۳۱۶.mediation-statt-eskalation-ruf-nach-diplomatie.html
تغییر رژیم در بلاروس؟ آکادمی وین رهبران آن را آموزش میدهد
آکادمی سیاسی وین که مسئول تربیت کادرهای سیاسی برای تصدی مناصب دولتی است، کارشناسانی را برای اصلاحات دموکراتیک تعلیم میدهد. این آکادمی با همکاری و بودجۀ وزارت خارجۀ اطریش و «بنیاد جامعۀ باز» به ریاست «جورج سوروس» رهبران آیندۀ بلاروس را، البته پس از تغییر رژیم در بلاروس تعلیم میدهد. نشریۀ اطریشی «نگاه هفته» در ماه اوت سال جاری بارها اطلاعیههایی در مورد تحصیلات تکمیلی کارشناسان اصلاحات دموکراتیک منتشر کرد. مخاطب این اطلاعیهها مهاجرین بلاروسِ ساکن اطریش، آلمان، استونی ، لیتوانی، لتونی و لهستان با حادکثر ۳۵ سال سن بودند. در بروشور اطلاعاتی گفته شده است که این برنامه قصد تربیت کسانی را دارد که میخواهند رهبر اصلاحات سیاسی در کشور خود شوند. هزینۀ آموزش هر متقاضی ۱۴۳۰۰ یورو در سال است که از منابع مالی وزارت خارجۀ دولت صدراعظم فعلی اطریش «الکساندر شالنبرگ» تأمین میشود که روابط نزدیکی با بنیاد جامعۀ بازِ «جورج سوروس» دارد. این بنیاد بهخصوص در اروپای مرکزی و شرقی فعال است و تاکنون در تغییر رژیم در اوکراین و صربستان مشارکت داشته. صدراعظم فعلی اطریش روابط سیاسی با رئیسجمهور بلا روس ندارد ولی مکرراً با رهبر اپوزیسیون بلاروس «سوتلانا تیخانووسکایا» ملاقات کرده. این فرد روابط خوبی با رهبران و سازمانهای اروپایی دارد و تلاش میکند اتحادیۀ اروپا را برای اِعمال تحریمهای شدید علیه بلاروس قانع کند تا دولت بلاروس تضعیف شود و شرایط برای تغییر رژیم فراهم آید.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/europa/۱۴۹۴۵۱-regime-change-in-weissrussland-wiener-akademie-bildet-anfuehrer-aus/
سخنان رئیس بخش سلاحهای پرتوی، شیمیایی و میکروبی وزارت دفاع روسیه
از پنجم سپتامبر تا نهم همین ماه اجلاسی متشکل از اعضای توافقنامۀ سلاحهای میکروبی در ژنو برگزار شد. موضوع اجلاس بررسی درخواست روسیه در مورد نقض مواد یک و چهار توافقنامۀ مزبور توسط ایالات متحدۀ آمریکا و اوکراین بود. در مصاحبهای که روز دوشنبه ۱۹ سپتامبر با رئیس بخش سلاحهای پرتوی، شیمیایی و میکروبی روسیه «ایگور کریلف» انجام گرفت وی نکات ذیل را در رابطه با اجلاس فوق بیان کرد: «در جریان اجلاس ایالات متحده به انجام آزمایشات روی اتباع کم درآمدِ اوکراین و بیماران روانی اعتراف کرد ولی توضیحات این کشور در مورد آزمایشات روی اشخاص فوق و همچنین آزمایشات خصوصیات ژنتیکی اقوام بر روی اعضای ارتش اوکراین و تحویل نتایج این آزمایشات به آمریکا قانعکننده نبود. در خصوص تحویل نمونههای مواد بیماریزای میکروبی به آمریکا هیأت آمریکایی گفت که ارائۀ مواد مزبور همیشه صورت نگرفته است. من توجه شما را به اسنادی جلب میکنم (اسناد نشان داده میشوند) که حاکی از این است که اوکراین در صدد بوده به همکاری با نهاد تحت کنترل وزارت دفاع آمریکا، یعنی «آژانس کاهش تهدیدات دفاعی DTRA» خاتمه دهد. در آوریل ۲۰۱۳ کمیسیونی مرکب از اعضای سازمان امنیت اوکراین، وزارت کشاورزی و دامپزشکی دولتی اوکراین به این نتیجه رسیدهاند که ادامۀ پروژۀ آژانس مزبور در اوکراین عاقلانه نیست ولی دولت آمریکا اوکراین را تحت فشار گذاشته این پروژه را ادامه دهد. در سخنان سفیر آمریکا در اوکراین «جان تِف» فشار مزبورمشاهده میشود ( سند این مذاکره هم نشان داده میشود) که از وزیر کشاورزی اوکراین میخواهد با تأثیرگذاری روی زیردستان خود پروژۀ آژانس را چهار سال دیگر تمدید کند.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/kurzclips/video/۱۴۹۳۷۵-kirillow-usa-haben-versuche-an-ukrainern-zugegeben/
صدراعظم اتریش میگوید اروپاییها از تحریمها ناامید شدهاند
«کارل نهمر»، صدراعظم اتریش به «ORF» (رادیو اتریش) گفت که غرب نباید به دلیل نارضایتی عمومی و عدم تأثیر مطلوب، در تحریمهای جدید علیه روسیه عجله کند. این سیاستمدار گفت: میبینید که مردم ناامید شدهاند زیرا تحریمها تاثیری را که ما انتظارش را داشتیم ندارد. صدراعظم اتریش اذعان کرد که غرب تعداد زیادی از محدودیتها را علیه روسیه اتخاذ کرده است و افزود که لازم است اثربخشی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. «نهمر» گفت: «تا زمانی که آنها به اندازهای که ما انتظار داشتیم موثر واقع نشوند، فکر میکنم اشتباه است که به تحریمهای جدید فکر کنیم.»
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/۲۰۲۲۰۹۲۱/avstriya-۱۸۱۸۴۶۱۲۱۱.html
«Rostec» از افزایش تولید تجهیزات نظامی خبر داد
این شرکت روز چهارشنبه به «ریانووستی» گزارش داد که شرکت دولتی«Rostec» (ابرشرکت دولتی برای کمک به توسعه، تولید و صادرات محصولات صنعتی با فناوری پیشرفته شرکت هلدینگ دولتی روسی است) که ۴۰ درصد از کل سفارش دفاعی دولتی را تشکیل میدهد، ظرفیت تولید برای تولید تجهیزات نظامی را در ارتباط با بسیج نسبی اعلام شده در روسیه افزایش خواهد داد. آنطور که در این شرکت اشاره کردند، «Rostec» مسئولیت بزرگی دارد ــ تأمین تسلیحات مدرن، تجهیزات نظامی و ویژه به نیروهای مسلح فدراسیون روسیه در شرایط بسیج جزیی اعلام شده توسط رئیسجمهور فدراسیون روسیه و اقداماتی برای افزایش سرعت اجرا دستور دفاع دولتی. این مسئولیت حتی بیشتر شده است. در بسیاری از شرکتهای «Rostec» مقررات عملیاتی ویژهای انجام گرفتهاند: کارمندان اغلب در آخر هفتهها اضافهکاری میکنند. ما به افزایش ظرفیت تولید خود برای انجام وظایف تعیینشده برای شرکت ادامه خواهیم داد. «Rostec» گفت: ما بر این باوریم که مشارکت ما در آرمان مشترک به روسیه کمک خواهد کرد که پیروز شود. در آنجا اضافه کردند که سهم هلدینگها و شرکتهایی که امروز بخشی از شرکت دولتی هستند تا ۴۰ درصد از کل سفارش دفاع دولتی کشور را تشکیل میدهد. موسسات این شرکت هواپیماهای جنگی، هلیکوپتر، وسایل نقلیه زرهی، سیستمهای توپخانه، سلاحهای با دقت بالا، تجهیزات جنگ الکترونیک، سیستمهای ارتباطی، شناسایی و وسایل دیگر تولید میکنند. «Rostec» افزود که در چارچوب یک عملیات نظامی ویژه در اوکراین، متخصصان این شرکت از نزدیک با وزارت دفاع روسیه همکاری میکنند و بهسرعت همه مسائل پدیدآمده را حل میکنند.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/۲۰۲۲۰۹۲۱/rostekh-۱۸۱۸۴۵۱۷۸۶.html
نخستوزیر لهستان پس از سخنان پوتین درباره بسیج، «ما میخواهیم در صلح با روسیه زندگی کنیم»
«ماتئوش موراویتسکی»، نخستوزیر لهستان، اولین سیاستمدار لهستانی بود که درباره سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه درباره بسیج نسبی برای ادامه عملیات نظامی ویژه در خاک اوکراین اظهارنظر کرد. اگر اظهارات تبلیغاتی «موراویسکی» در مورد برنامههای روسیه برای «تغییر مرزها در مقابل چشم تمام جهان» را حذف کنیم، پیام اصلی نخستوزیر لهستان کاملاً غیرمنتظره است. در هر صورت، او تا به حال این را نگفته بود: «ما میخواهیم در صلح با روسیه زندگی کنیم». به گفته نخستوزیر لهستان، «ما میخواهیم در صلح با روسیه زندگی کنیم ، با روسیه صلحآمیز، با روسیه صلحآمیزیی که معطوف به تمام جهان است». تا این لحظه، رسانههای پیشرو لهستانی یک «فید آنلاین» در وبسایتهای خود راهاندازی کردهاند که در آن بهطور لحظهای درباره واکنش اتحادیه اروپا به بسیج نسبی در روسیه صحبت میکنند. تاکنون هیچ یک از کارشناسان لهستانی درباره این خبر از روسیه اظهارنظر نکردهاند.
منبع: «اوروآسیا دیلی»
https://eadaily.com/ru/news/۲۰۲۲/۰۹/۲۱/my-hotim-zhit-v-mire-s-rossiey-premer-polshi-posle-slov-putina-o-mobilizacii
اظهارات «پوتین» باعث وحشت اتحادیه اروپا شد: «بورل» یک جلسه اضطراری تشکیل داد
وزرای خارجه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در حاشیه نشست مجمع عمومیسازمان ملل متحد برای بررسی تحریمهای جدید علیه روسیه پس از اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور، نشستی اضطراری برگزار خواهند کرد. این را جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی بیان کرد. ما یک نشست برنامهریزیشده وزرای خارجه در نیویورک در روز دوشنبه داشتیم. من اکنون یک نشست اضطراری برای تأیید مجدد حمایت خود از اوکراین و هشدار دادن به جامعه بینالمللی در مورد وضعیتی که پوتین ما را در آن قرار داده است، فراخوان خواهم داد. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک گفت: وزیران درباره ادامه حمایت نظامی از اوکراین و تحریمهای جدید علیه روسیه بحث خواهند کرد. وی همچنین گفت که در آینده نزدیک شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره «سناریوی جدید» در اوکراین ازجمله اظهارات رئیسجمهور روسیه در مورد برگزاری همهپرسی در مناطق آزادشده و بسیج نسبی در روسیه و همچنین امکان استفاده از سلاح هستهای بحث خواهد کرد. «پوتین» میگوید که آماده است از تمام سلاحهایی که در اختیار دارد استفاده کند. وقتی کسی میگوید «همه سلاحها»، منظور او سلاحهای هستهای نیز هست. جامعه بینالمللی نمیتواند این را بپذیرد. «بورل» گفت: «سازمان ملل باید همین هفته به این موضوع پاسخ دهد. به گفته این دیپلمات، اتحادیه اروپا تنها به کیف کمک میکند، اما قصد دخالت در درگیری مستقیم با روسیه را ندارد. «ما درگیر جنگ نیستیم. حمایت نظامی یک چیز است و درگیر شدن در جنگ چیز دیگر. این اتفاق نیفتاده و نخواهد بود».
منبع: «اوروآسیا دیلی»
https://eadaily.com/ru/news/۲۰۲۲/۰۹/۲۱/zayavleniya-putina-vyzvali-paniku-v-es-borrel-sozyvaet-ekstrennoe-zasedanie
«بلومبرگ»: قیمت نفت پس از اعلام بسیج نسبی در روسیه به شدت افزایش یافت
«بلومبرگ» مینویسد، پس از اعلام ولادیمیر پوتین برای بسیج نسبی در روسیه، قیمت نفت افزایش یافت. همانطور که این روزنامه اشاره میکند، چنین اقدامی میتواند منجر به وقفه بیشتر در تأمین منابع انرژی شود. به گفته «جیوانی استانوو»، تحلیلگر، همانا این نگرانی در مورد اختلالات احتمالی عرضه است که به قیمت نفت دامن میزند. «ولادیمیر پوتین» ضمن صحبت از بسیج نسبی گفت که روسیه اقدامات لازم را برای حفاظت از حاکمیت خود انجام خواهد داد و با تمام امکانات از خاک خود دفاع خواهد کرد. «بلومبرگ» نوشت، در همین حال، «وست تگزاس اینترمدیت» با ۲/۳ درصد افزایش به ۸۷ دلار در هر بشکه رسید. علاوه بر این، انتظار میرود فدرال رزرو آمریکا در آینده نزدیک نرخ کلیدی خود را ۷۵ واحد افزایش دهد. آنطور که «بلومبرگ» اشاره کرده است، قیمت نفت خام پس از یک دوره کاهش، در بحبوحه نگرانیها مبنی بر اینکه کندی اقتصاد جهانی میتواند تقاضای انرژی را کاهش دهد، دوباره شروع به افزایش کرده است. «بلومبرگ» مینویسد، همچنین موسسه نفت آمریکا گزارش داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته بیش از یک میلیون بشکه افزایش یافته است.
منبع: «RTИноТВ»
https://russian.rt.com/inotv/۲۰۲۲-۰۹-۲۱/Bloomberg-cena-na-neft-rezko
در کیف، اعلام کردند که شرکتهای دفاعی ایالات متحده آمریکا در حال آزمایش سلاح در اوکراین هستند
آنطور که نشریه «میلیتاری تایمز» گزارش میدهد، معاون وزیر دفاع اوکراین، «ولودیمیر گاوریلوف» اعلام کرده، شرکتهای دفاعی ایالات متحده آمریکا میتوانند در درگیری در اوکراین برای آزمایش پروژههای آزمایشی خود استفاده کنند و تعدادی از شرکتها در حال حاضر این کار را انجام میدهند. «الکسی رزنیکوف»، وزیر دفاع اوکراین در ماه ژوئیه گفت که کشورش به یک «میدان آزمایش» تبدیل شده است و از سازندگان تسلیحات غربی دعوت کرد تا محصولات جدید خود را در میدان جنگ علیه روسیه آزمایش کنند. «دیوید ون ویل»، دستیار دبیرکل ناتو پیشتر گفته بود که این آلیانس در درگیری در اوکراین برای شناسایی فرصتها برای معرفی فناوریهای پیشرفته در بخش دفاعی استفاده میکند. «گاوریلوف» در کنفرانسی در انجمن صنعتی دفاع ملی آمریکا در تگزاس گفت: «اگر ایده یا برخی پروژههای آزمایشی دارید که باید قبل از تولید انبوه آزمایش شود، میتوانید آنها را برای ما ارسال کنید و ما توضیح خواهیم داد که چه کاری باید انجام شود». به گفته معاون وزیر، فروش تسلیحاتی که درگیری در اوکراین آزموده شدهاند به آسانی فروش خواهند رفت. او گفت که تعدادی از شرکتها پیشتر تجهیزات «هنوز عرضهنشده» بهویژه فناوریهای ضدِ پهپاد و ضدِ پارازیت را به کیف اهدا کردهاند. او افزود: «و آنها با محصولی بازمیگردند که قابل رقابت در بازار است، زیرا در یک منطقه جنگی آزمایش شده است.»
منبع: « ریا نووستی»
https://ria.ru/۲۰۲۲۰۹۲۲/oruzhie-۱۸۱۸۵۸۱۱۶۹.html
افزودن دیدگاه جدید