شماره ۲۸۷ ــ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱

گفت‌وگو با دکتر مصطفی دانش در مورد رویدادهای اخیر افغانستان

نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
نویسنده: 
سایت «۱۰ مهر»

بیش از ۴۰ سال است که در جوار میهنِ ما ایران، ملت شریف و رنج دیدهِ افغانستان، خسته از نامردمی‌های داخل و خارج و توطئه‌های پی‌در‌پی، چشم به‌راه آن دارد تا در کشور ثبات سیاسی ــ اقتصادی برقرار گردد و مردم بتوانند در امنیت و آرامش در راه بهبود زندگی و ساختن میهنی شایسته‌تر برای فرزندانشان تلاش ورزند.
نیروهای آمریکایی و کشورهای عضو ناتو، ۲۰ سال پیش به‌بهانه مقابله با تروریسم و به‌منظور سرنگونی حکومت طالبان، وارد افغانستان شدند. طی ۲۰ سال بیش از ۲۲۰۰ میلیارد دلار صرف این جنگ کردند؛ دست‌کم ۴۷‌هزار غیرنظامی افغانی قربانی این جنگ شدند؛ ۲/۷میلیون افغان مجبور به مهاجرت و ۴ میلیون تن دیگر در داخل افغانستان آواره شدند. آمریکا و متحدینش در راه ساختن ارتش و استحکاماتِ نظامی ــ نه جامعه و زیر‌ساخت های آن ــ هزینه کردند، عدم اعتماد و فساد را گسترش دادند و دست آخر کشور را مجدداً به طالبان سپردند.

سایت «۱۰ مهر»، با توجه به آن چه که در هفته ها و روزهای اخیر در افغانستان رُخ داده است و برای بررسی این رویدادها و روشن کردن ابهامات و زوایای ناپیدای آن، تصمیم گرفته است تا با ترتیب دادن مصاحبه‌هایی، از اطلاعات و دیدگاه‌های صاحب‌نظران و آگاهانِ به مسایل و مشکلات جامعه افغانستان استفاده نموده و بینندگان خود را از اطلاعات و نظرات آنان بهره‌مند سازد.

در اولین فرصت، میهمان ما آقای دکتر مصطفی دانش است و به‌دنبال آن مصاحبه‌هایی با رفیق اسدالله کشتمند و آقای پروفسور محسن مسرت انجام می‌شود.

مصطفی دانش در سال ۱۳۲۳ در شهر سمنان متولد شده است. در سال ۱۳۴۳ برای تحصیل به کشور آلمان می‌آید و در سال ۱۳۵۳ موفق به اخذ دکترا در رشته علوم سیاسی از دانشگاه کلن می‌شود. او بلافاصله پس از پایانِ تحصیلات، همکاری گسترده‌ای را با رسانه‌های آلمانی‌زبان، به‌عنوان روزنامه‌نگار و خبرنگار جنگی آغاز می‌کند. او در ابتدای کار خود و در بحبوحه جنگ سرد وارد ویتنام می‌شود و خیلی زود جای خود را در مهم‌ترین رسانه‌ها و نشریات آلمانی‌زبان باز می‌کند. او در طول فعالیت روزنامه‌نگاری به بسیاری از مناطق جنگی در دنیا و کشورهای مختلف از‌جمله افغانستان، عراق، لیبی، نامبیا، آنگولا، اتیوپی، نیکارگوئه، آفریقای جنوبی و دیگر کشورهای بحران‌زده سفر کرده و تجربیات زیادی اندوخته است. او با ده‌ها سفر به افغانستان در ۴۰ سال گذشته، یکی از مطلعین امور افغانستان بوده و شناخت قابل‌توجهی از مسایل و مشکلات سیاسی ــ فرهنگی آن کشور دارد. دکتر دانش تاکنون چند کتاب به زبان فارسی و آلمانی منتشر کرده است که یکی از آنها «خاورمیانه در کورانِ بنیاد‌گرایی» نام دارد و آخرین کتاب او به‌نام «رد پای من، میراثِ جنگ سرد» که خاطرات او از حضور در جنگ‌هاست.

افزودن دیدگاه جدید

جهت جلوگیری از ورود اسپام
لطفا پاسخ این معادله ساده ریاضی را به لاتین وارد کنید. پاسخ به این پرسش ریاضی از آن جهت اهمیت دارد که سیستم، شما را به عنوان شخص حقیقی تشخیص دهد و از ورود اسپام به سیستم جلوگیری شود.
۳ + ۱۷ =
لطفا به این پرسش ریاضی پاسخ دهید.

تازه‌ها در کتابخانه مهر

هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
حسن قزلچی
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.