شماره ۲۸۴ ــ یکشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۱
با سلام خدمت مهمانان گرامی و تشکر از شما عزیزان که دعوت ما را برای این برنامه پذیرفتید و با درود بر بیندگان این برنامه و خوانندگان سایت ده مهر.
قبل از ورود به برنامه خودمان، اجازه میخواهم تا درگذشت شاعر بزرگ معاصر و چهره ملی و مردمی، هوشنگ ابتهاج، سایه را به خانواده او، شما مهمانان گرامی، بینندگان این برنامه و همه مردم ایران تسلیت عرض کنم. پس از فراز و نشیبهای بسیار، بالاخره دیروز به همت دختر سایه، یلدا ابتهاج که در این راه زحمت بسیار کشید و همچنین بسیاری دیگر چه در خارج از کشور و چه در داخل، پیکر این شاعر ملی و مردمی با شکوه فراوان و بدرقه عظیم مردم در شهر زادگاهش، رشت، و در باغ بزرگ محتشم، به خاک وطن سپرده شد. و چه خوب شد که چنین شد. حکومتها میآیند و میروند، امّا مفاخر بزرگ ملی و مردمی میمانند و برای همیشه زندهاند.
و امّا در برنامه امشب ما، که بخش نخست میزگرد «نگاه به شرق در ایران و منافع زحمتکشان» است، این پرسش را با رفقای شرکتکننده در میان میگذاریم:
«بر بستر تحولات پُرشتاب در عرصه بینالمللی، و پدیدار شدن دورنمای جهان چندقطبی، بهنظر میرسد که "نگاه به شرق" می رود تا به سیاست استراتژیک و تثبیتشده جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. ارزیابی شما از این سیاست حکومت ایران و دلایل اتخاذ چنین سیاستی چیست؟ "نگاه به شرق" چه امکانات بالقوهای برای تحکیم استقلال ملی ایران و مقابله با توطئههای امپریالیسم علیه میهن ما ایجاد میکند؟ "نگاه به شرق" با درنظرداشت نزدیکی عملی جمهوری اسلامی به اتحادیه اروآسیا، عضویت در پیمان شانگهای، دورنمای عضویت در گروه بریکس، و همچنین با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک ایران، چه امکانات بالقوهای برای رهایی از تحریمهای آمریکا و رشد اقتصادی پیشِ روی کشور میگشاید؟»
شرکتکنندگان در این برنامه:
رفیق گرامی «دکتر مرتضی محیط» که معرف حضور همگان میباشد و نیازی به معرفی ندارد.
رفیق «اردشیر زارعی قنواتی» روزنامهنگار، تحلیلگر در حوزه روابط بینالملل و فعال سیاسی ــ اجتماعی جنبش چپ ایران.
رفیق «مسعود امیدی» نویسنده، مترجم و پژوهشگر در حوزههای اقتصادی و اجتماعی که چندین کتاب هم در کشور به چاپ رسانده و چندتایی نیز در دست انتشار دارد. او همچنین دارای مقالات متعدد در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که در سایتها و مطبوعات منتشر شده است.
رفیق «اردشیر جمنشان» عضو تحریریه سایت «۱۰ مهر» و من «محمد حقیقت» که اداره میزگرد را برعهده دارم.
دیدگاهها
مربوط به مناظره "دید گاه به شرق"
افزودن دیدگاه جدید