شماره ۲۸۷ ــ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱

ایدئولوژی، سیاست و هویت ملی در آثار محمد قاضی

نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
نویسنده: 
خسرو باقری
برگرفته از : 
مجله «نگاه نو»، شماره ۱۱۴، تابستان ۱۳۹۶

«... وجه غالب در ترجمه‌های محمد قاضی جنبه ایدئولوژیک آثار اوست و توجه او به سیاست و هویت ملی، در چارچوب ایدئولوژی موردنظرش قابل تعریف است. محمد قاضی نه‌تنها گرایش ایدئولوژیک داشت، بلکه آن را یکی از ویژگی‌های مهم نویسنده یا مترجم می‌دانست. قاضی خواستار نظامی جامعه‌گرا، اقتصادی مردم‌گرا، و جامعه‌ای مبتنی بر برابری بود. از آثار او به‌روشنی می‌توان دریافت که در نگاهش جایی برای خشک‌اندیشی و جزم‌گرایی وجود ندارد و بر این باور است که وظیفه دولت، که نقطه مرکزی در سیاست محسوب می‌شود، حفظ حقوق همه مردم و دفاع از منافع فرودستان است. از نظر هویت ملی نیز از حقوق ملی همه مردم ساکن در ایران، از‌جمله مردم کُرد، دفاع می‌کند، اما تعصبات ملی را کنار می‌زند و زندگی برابر حقوق تمام مردم ایران را در چارچوب تمامیت ارضی ایران توصیه می‌کند.»

برای مطالعه متن کامل این نوشتار به فایل پیوست در پایین صفحه مراجعه کنید.

 

 

در این شماره از سایت «مهر»، کتاب خاطرات و تعدادی از ترجمه‌های زنده‌یاد محمد قاضی، به شرح زیر در کتابخانه سایت بارگذاری شده است:

۱ـ خاطرات یک مترجم

۲ـ مهاتما گاندی

۳ـ ایالات نامتحد

۴ـ تاریخ مردمی آمریکا

۵ـ فاجعه سرخپوستان آمریکا

۶ـ در نبردی مشکوک

۷ـ سپید دندان

۸ـ تُپلی و چند داستان دیگر

برچسب ها ( تگ): 

افزودن دیدگاه جدید

جهت جلوگیری از ورود اسپام
لطفا پاسخ این معادله ساده ریاضی را به لاتین وارد کنید. پاسخ به این پرسش ریاضی از آن جهت اهمیت دارد که سیستم، شما را به عنوان شخص حقیقی تشخیص دهد و از ورود اسپام به سیستم جلوگیری شود.
۲ + ۱ =
لطفا به این پرسش ریاضی پاسخ دهید.

تازه‌ها در کتابخانه مهر

هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
حسن قزلچی
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.