شماره ۲۸۷ ــ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱

ادبیات مقاومت

نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
نویسنده: 
خسرو باقری
برگرفته از : 
نشریه «دانش و مردم»، شماره تابستان ۱۳۹۷

یکی از برجسته‌ترین آثاری که در زبان فارسی درباره ادبیات مقاومت انتشار یافته است، کتاب «ادب مقاومت» اثر نویسنده فرهیخته و مبارز مصری دکتر غالی شاکری است و در اساس بر این نکته پای می‌فشارد که ادبیات راستین در جوهر خود، نماد پیکارمندی و پایداری است در مقیاس جهان، که از مرزهای ساختگی صاحبان ثروت و قدرت که مبتنی بر نژاد و باور و سرزمین است، پای فراتر می‌نهد و در راه همبستگی بشری پیکار می‌کند.

این اثر با ترجمه درخشان، شیوا و کم‌نظیر دکتر محمد‌حسین روحانی (م. ح. شهری) می‌توانست به یک اثر مرجع در گنجینه زبان فارسی تبدیل شود، اما گرایش‌هایی که در جامعه فرهنگی ایران، و از آن طریق در میان بخش گسترده‌ای از مردم ایران، گاه تا مرز نژادپرستی نسبت به مردمان مبارز، ستمدیده و زحمتکش عرب رخنه کرده است، کار را تا آنجا رسانده است که چنین کتاب برجسته‌ای در دالان فراموشی گم شود و مترجم فرهیخته و زحمتکش آن، که آثار بسیاری از این دست را از زبان عربی به فارسی برگردانیده است، مورد چنان بی‌مهری قرار گیرد که اندوه ژرف هر انسان دانشوری را برانگیزد. این مقاله کوششی است بس ناچیز در معرفی این اثر درخشان.
 

برای مطالعه مقاله به فایل پیوست مراجعه کنید.

برچسب ها ( تگ): 

افزودن دیدگاه جدید

جهت جلوگیری از ورود اسپام
لطفا پاسخ این معادله ساده ریاضی را به لاتین وارد کنید. پاسخ به این پرسش ریاضی از آن جهت اهمیت دارد که سیستم، شما را به عنوان شخص حقیقی تشخیص دهد و از ورود اسپام به سیستم جلوگیری شود.
۱۱ + ۳ =
لطفا به این پرسش ریاضی پاسخ دهید.

تازه‌ها در کتابخانه مهر

هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)
حسن قزلچی
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.