گزیده اخبار بین‌المللی

Print Friendly, PDF & Email

رئیس کل بانک مرکزی ایران برای مذاکره با صندوق بین‌المللی پول راهی پایتخت آمریکا شد
در حالی که کشور به سمت دلارزدایی هدایت می‌شود، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند اقتصاد ایران در سال جاری رشد دو درصدی داشته باشد. برابر گزارش وبلاگ “کرادل” در ۳۰ ماه مه ۲۰۲۳، «محمدرضا فرزین»، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز ۳۰ اردیبهشت ماه از تهران عازم واشنگتن دی سی شد تا با مقامات صندوق بین المللی پول (IMF) دیدار کند. «محسن کریمی» معاون امور بین الملل بانک مرکزی «فرزین» را در این سفر همراهی می کند. جمهوری اسلامی یکی از اعضای هیئت مدیره صندوق بین المللی پول است. بر اساس گزارش آماری صندوق بین‌المللی پول که اوایل سال جاری منتشر شد، اقتصاد ایران از نظر برابری قدرت خرید، بالاتر از کشورهایی مانند هلند، سوئیس، امارات، قطر و اسرائیل در رتبه 22 قرار دارد. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ دو درصد رشد کند. چشم انداز اقتصادی روشن ایران علیرغم اعمال تحریم‌های همه جانبه اقتصادی توسط غرب است، زیرا این کشور توانسته است اقدامات تنبیهی را دور بزند و بخش نفت و تجارت غیرنفتی خود را به میزان قابل توجهی تقویت کند. هفته گذشته، اتحادیه تسویه وجوه آسیایی (ACU) به رهبری ایران – گروهی متشکل از 9 بانک مرکزی از جمله بانک های هند و پاکستان – موافقت کردند که یک سیستم پیام رسانی مالی فرامرزی جدید را به عنوان جایگزینی برای شبکه اصلی مالی غربی “سوئیفت” راه اندازی کنند. بانک‌های ایرانی به دلیل تحریم‌های غرب از شبکه “سوئیفت” مستثنی شده‌اند. در طول جلسه ACU، رئیس CBI به شرکت کنندگان اطمینان داد که از کاهش دلار آمریکا در ذخایر ارزی کشورهای عضو محافظت می‌کند و در عین حال امکان تسویه موثر معاملات تجاری دوجانبه را فراهم می‌کند. علیرغم رژیم تحریم‌های «فشار حداکثری» واشنگتن، ایران به تجارت با حدود 150 کشور در سراسر جهان با مهم‌ترین شرکای تجاری خود از جمله چین، عراق، ترکیه و امارات ادامه می‌دهد. به گفته «احسان خاندوزی»، وزیر اقتصاد، جمهوری اسلامی در حال حاضر کمتر از 10 درصد از مبادلات تجاری خود را با دلار آمریکا انجام می‌دهد که از نزدیک به 30 درصد در سال 2021 کمتر است.
منبع: وبلاگ «کردال»
https://thecradle.co/article-view/25407/iran-cenbank-chief-headed-to-us-capital-for-talks-with-imf

چین از تلاش های صربستان برای حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی خود حمایت می کند
درگیری بین ناتو و معترضان صرب باعث ایجاد تردید در مورد نقش ناتو به عنوان “حافظ صلح” شده است.”گلوبال تایمز” در تاریح 30 ماه مه 2023 می‌نویسد،  با ادامه تنش‌ها در کوزوو که اروپا را نگران کرده است، چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که از تلاش‌های صربستان برای حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی خود حمایت می‌کند و از ناتو خواست به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور مزبور احترام بگذارد و در راه صلح و آشتی گام بردارد
”گاردین” روز سه شنبه گزارش داد که بیش از 30 سرباز حافظ صلح ناتو که از سه ساختمان شهرداری در شمال کوزوو دفاع می‌کردند در درگیری با معترضان صرب مجروح شدند، و در همین حال رئیس جمهور صربستان ارتش را در بالاترین سطح آماده باش جنگی قرار داده است.  بر اساس گزارش رسانه‌ها، تنش‌ها از زمانی که صرب‌های محلی انتخابات اخیر را که در آن شهرداران آلبانیایی قومی در شمال کوزوو بر سر کار آمدند، بایکوت کرده‌اند. «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که تشدید تنش کنونی در کوزوو و متوهیا نگران کننده است و ممکن است یک وضعیت انفجاری بزرگ در قلب اروپا رخ دهد. «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: چین از تلاش صربستان برای حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی حمایت می‌کند، با اقدامات یکجانبه نهادهای موقت در “پریشتینا” مخالف است و از آن می‌خواهد به وظایف خود در ایجاد یک انجمن عمل کند. جامعه شهرداری های اکثریت صرب. برخی از کارشناسان هشدار دادند، اگرچه ناتو وانمود می‌کند که یک نیروی حافظ صلح در منطقه است، اما به گونه‌ای خشونت آمیز در درگیری‌های محلی درگیر شده است و از همین رو نگرانی‌ها در مورد درگیری مستقیم بین ناتو و صربستان رو به افزایش است.  کوزوو بمب ساعتی است که توسط غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا کار گذاشته شده است تا در صورت نیاز برای خدمت به آن، شعله‌های آتش رادر اروپا برافروخته کند. «کوی هونگجیان»، کارگردان، می‌گوید، از آنجایی که ناتو از نظر سیاسی طرفدار کوزوو است، در مورد درگیری در کوزوو، ناتو نمی‌تواند موضع عادلانه و بی‌طرفی در مورد وضعیت اتخاذ کند. درگیری‌های آینده ممکن است به درگیری‌های بین صربستان و ناتو تبدیل شود. 

https://www.globaltimes.cn/page/202305/1291631.shtml


تحریم‌های اقتصادی بیش از همه به بخش‌های فقیر جامعه آسیب می‌زنند
انستیتو”IFO”  شهر مونیخ آلمان در تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورهای فقیر نه تنها مانع رشد اقتصادی بلکه موجب کوتاه شدن عمر بخش‌های فقیر جامعه می‌شوند. نتیجه تحقیقات روز سه شنبه 23 ماه مه منتشر شده است. انستستوی مزبور در تحقیقات خود 160 کشور را که ازبین آن ها 67 کشور در خلال سال‌های 1976 تا 2012 تحریم بودند مورد بررسی قرار داده است. علاوه بر این در این تحقیقات هم تحریم های اِعمال شده از سوی سازمان ملل متحد و هم تحریم های یک جانبۀ ایالات متحدۀ آمریکا مد نظر قرار گرفته اند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که تحریم‌های سازمان ملل دو درصد به رشد سالانۀ اقتصادی لطمه زده که محاسبۀ آن در ده سال به معنی کاهش 25 درصدی رشد اقتصادی سرانه است و تحریم‌های یک جانبۀ آمریکا موجب کاهش یک درصدی رشد اقتصادی  شده که در طولانی مدت به معنی کاهش 13 درصدی رشد سرانۀ اقتصادی است. همچنین تحریم‌های سازمان ملل موجب کم تر شدن طول عمر به مدت 2/1 تا 4/1 سال عمر و تحریم های یک جانبۀ آمریکا موجب کاهش عمر نیم درصدی مردم شده است. رئیس انستیتوی مزبور” فلوریان نوی مایر” نوشته است:” تحریم ها به آن بخش‌هایی ازجامعه بیشتر آسیب زده است که یا در خط فقر یا زیر خط فقر زندگی می‌کنند.” وی در مورد ایران نوشته است:” …. تحقیقات نشان می‌دهد که اِعمال تحریم‌ها علیه ایران در سال 2012 بیش از همه به جوانانِ کم تر تحصیل کرده در روستاها صدمه زده است.” علاوه بر این در تحقیقات مزبور گفته شده که تاکنون تحریم‌ها غالباً علیه کشورهایی با اقتصاد کوچک اِعمال شده. بنابراین تأثیرتحریم‌های اقتصادی علیه روسیه که دارای اقتصاد بزرگی است قابل پیش بینی نیست.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/international/170781-studie-sanktionen-treffen-vor-allem-aermeren-teil-der-bevoelkerung-in-ziellaendern/

صنعتی زدایی در حال پیشروی است، رکود تورمی در آلمان
در راستای خدمتگزاری به امپریالیسم آمریکا آلمان به سرعت در حال تخریب اقتصادِ داخلی است واکنون وارد رکود تورمی شده. حتی آمارهای روتوش شدۀ دولت هم قادر به پنهان کردن کاهش تولید ناخالص ملی در هشت ماه گذشته نیستند. نگاهی به آمارهای رسمی دولت نشان می دهد که بخصوص در عرصه های ساخت و ساز و صنایعِ با مصرف زیاد انرژی، یعنی صنایع شیمیایی و صنایع فلزات وضعیت وخیم تر است. چرا که این صنایع بیش از دیگر عرصه ها از سیاست های دولت آلمان در رابطه با جنگ اوکراین صدمه دیده‌اند. در مقاطعی بحرانی قیمت برق حتی به هشت برابرقیمت در بازارهای بورس معامله شد. در کنار افزایش بهای انرژی عامل دیگر رکود تورمی کاهش قدرت خرید مردم است. آمار روتوش شدۀ دولت، تورم سال 2022 را 9/6 اعلام کرده ولی افزایش 7/29 درصدی بهای انرژیِ خانوارها و افزایش 4/13 درصدی مواد غذاییِ مبرم مردم بخش بزرگی از درآمد مردم را می‌بلعد و امکان صرف پول و خرید در سایر عرصه‌ها را از آن ها سلب می‌کند.
منبع: «یونگه ولت»
https://www.jungewelt.de/artikel/451515.deindustrialisierung-l%C3%A4uft.html

هشدار قطر به اتحادیۀ اروپا
در جریان برگزاری مجمع اقتصادی قطر در دوحه، وزیر انرژی قطر نسبت به عواقب سیاست‌های انرژی آلمان و اتحادیۀ اروپا در گذار از استفاده از سوخت های فسیلی به انرژی تجدید پذیر هشدار داد. او گفت که پیشبرد این سیاست اروپا را در تأمین انرژی در مضیقه قرار خواهد داد و عدم سرمایه گذاری در عرصۀ استخراج ذغال سنگ به بحران انرژی در اروپا خواهد انجامید. وی در مورد موفقیت این سیاست ابراز تردید کرد و گفت:” می‌توان با توربین بادی یا انرژی خورشیدی برق تولید کرد ولی نمی‌توان از آن ها برای تولید مواد مصنوعی، مواد ضروری برای ساخت اشیا یا کرم و مواد آرایشی برای خانم‌ها ساخت.”
منبع: «راشا تودی»
https://test.rtde.tech/international/170923-katar-warnt-europa-vor-energie/

طرح اتحادیۀ اروپا برای گذار از استفاده از انرژی‌های فسیلی به انرژی‌های تجدید پذیر
علیرغم هشدارهای کارشناسان در مورد عواقب اقتصادیِ اجرای سیاست‌های اتحادیۀ اروپا در گذار از استفاده از سوخت های فسیلی به انرژی‌های تجدید پذیر، اتحادیۀ اروپا و همچنین آلمان اصرار بر اجرای این سیاست دارند. این روند رفاه و پیشرفت را در اروپا از بین خواهد برد و از نظر اقتصادی فقط به نفع ایالات متحدۀ آمریکاست. رئیس کمیسیون اتحادیۀ اروپا” اورسولا فن در لاین ” در ژوئن سال 2021 مشارکت “GREEN DEAL ” اتحادیۀ اروپا و شرکت سرمایه گذاری ”  Breakthrough- Energy ” را برای سرمایه گذاری و ایجاد سازو کارهای لازم برای گذار به انرژی تجدید پذیراعلام کرد. شرکت سرمایه گذاری مزبور امریکایی است و از جمله سهامداران آن ” بیل گیتس ” است. بنابراین این شرکت و میلیاردرهای امریکایی خواهند بود که با سرمایه گذاری در عرصۀ انرژی در اروپا و از ممر گذار به انرژی‌های تجدید پذیر سود خواهند برد. لینک ویدیوی اعلام مشارکت در سرمایه گذاری اروپا و آمریکا توسط رئیس کمیسیون اتحادیۀ اروپا:
منبع: «یوتوب»
https://www.youtube.com/watch?v=8elv8N91Bm4&t=1s

چه کسی قواعد بین المللی را نقض می کند؟
اخیراً تعداد زیادی از رسانه‌های ژاپن گزارش داده‌اند که در اجلاس جی- هفت از چین خواسته خواهد شد قواعد بین المللی را رعایت کند. در اصل این جامعۀ بین الملل است که باید با حیرت سؤال کند: شما از کدام قواعد بین المللی صحبت می‌کنید؟ چطور ممکن است تعداد اندکی از کشورها از جمله ایالات متحدۀ آمریکا چین را متهم به عدم پایبندی به قواعد بین المللی کند؟ وقتی از قواعد بین المللی صحبت می‌کنیم منظورمان یگانه مجموعۀ قوانینی است که در جهان وجود دارد و آن مقررات بنیادینِ روابط بین المللی است که از اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد نشأت می‌گیرند. ولی ما به ندرت از زبان مسئولینِ کشورهای غربی یا از زبان مسئولین ایالات متحدۀ آمریکا واژۀ “منشورسازمان ملل متحد” را می‌شنویم. آن ها غالباً از اصطلاح” نظم بین المللی مبتنی بر قواعد” استفاده می‌کنند، اصطلاحی که دارای معنایی دوگانه و مبهم است و در منشور سازمان ملل متحد، در بیانیه های رؤسای کشورها ی عضو سازمان ملل، در قطعنامه های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچگاه استفاده نمی‌شود. نمایندۀ چین در سازمان ملل یک بار به درستی این سؤال را در شورای امنیت سازمان ملل طرح کرد:” نظم بین المللی مبتنی بر قواعد” بر پایۀ کدام مقررات تعیین می‌شود؟ و ” چه رابطه ای بین این قواعد و نظم بین المللی وجود دارد؟ تاکنون ایالات متحدۀ آمریکا و سایر کشورهای غربی به این سؤال پاسخ نداده‌اند. آیا از پاسخ دادن وحشت دارند؟ یا توانایی پاسخ دادن ندارند؟ مفهوم این قواعد به نظر عالی می‌رسند ولی در اصل پوششی ابزاری در دست جی- هفت هستند تا بتوانند در امور داخلی کشورهای دیگر مداخله کنند، در سطح جهانی تنش ایجاد کنند و تقابل بین بلوک‌ها و جناح‌ها را تحریک کنند. و این قواعد، قواعدی هستند که مرز بین کشورها براساس ایدئولوژی و ارزش‌ها می‌کشند. این قواعد در جهت منافع تعداد اندکی از کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا هستند و نه در جهت منافع جامعۀ بین الملل. ما همواره شاهد این بودیم که ایالات متحدۀ آمریکا و سایر کشورهای غربی تحت لوای به اصطلاح ” نظم مبتنی بر قواعد” مقررات بین المللی را به ارادۀ خود نقض کرده‌اند. اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها یکی از مهم ترین اصول بنیادین منشور سازمان ملل متحد و یکی از اساسی ترین قواعد روابط بین المللی است. ولی ایالات متحدۀ آمریکا در سال‌های اخیر  در آمریکای لاتین “دکترین جدید مونرو” را پیش برده، در کشورهای اروپا و آسیا “انقلاب های مخملی” و در آسیای غربی و شمال آفریقا ” بهارعربی” را به راه انداخته، امری که در بسیاری از این کشورها منجر به هرج و مرج و بروز وضعیت فاجعه بار شده. فقط در قرن بیست و یکم در جنگ‌ها و مداخلات نظامی ایالات متحده آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه مجموعاً 27 میلیون نفر آواره شده‌اند. واقعیت امر و تاریخ نشان می‌دهد که ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی بزرگ ترین ناقضان مقررات بین المللی هستند. چه کسانی مقررات بین المللی را نقض می‌کنند؟ این ” گروهِ کوچک ” از کشورها شاید بهتر باشد یک بار هم که شده به آئینه نگاه کنند.
منبع: «رادیو بین المللی چین – CRI online»
https://german.cri.cn/2023/05/13/ARTI48ugnX5oWkWyyxmect1E230513.shtml

مجارستان در مقابله با اوکراین
روز 16 ماه مه قرار بود مبلغ 500 میلیون یورو از محل” صندوق تسهیلات صلح” اتحادیۀ اروپا برای خرید تسلیحات برای اوکراین تخصیص داده شود ولی تصویب آن با وتوی مجارستان محقق نشد. مجارستان از جهات مختلف با سیاست‌های اوکراین موافق نیست. پس از به قدرت رسیدن نئونازی‌ها در اوکراین(2014) فقط روس تباران نبودند که مورد آزارو سرکوب رژیم کیف قرار گرفتند. در مورد اقلیت های دیگر، از جمله مجارستانی‌های ساکن اوکراین نیز تضیقات زیادی اِعمال شد که بارها دولت مجارستان به آن اعتراض کرد. علاوه براین مجارستان نیاز مبرم به نفت روسیه دارد که از طریق خط لولۀ” دروشبا” به مجارستان حمل می‌شود. اخیراً رسانه‌ها افشا کردند که اوکراین در ابتدای جنگ قصد منفجر کردن این خط لوله را داشت. دهم ماه مه سال جاری واقعاً عملیات خرابکارانۀ ناموفقی در مسیر این خط لوله صورت گرفت. همچنین اوکراین اخیراً بانک” او- تی- پی” مجارستان را در فهرست حامیان بین المللی ترور قرار داده زیرا این بانک شعبات متعددی در روسیه دارد. حال مجارستان به دلیل مواضع خصمانۀ اوکراین تصمیم گرفته دادن تسهیلات به اوکراین را وتو کند. باید منتظر بود که آیا اتحادیۀ اروپا مجارستان را تحت فشار قرار خواهد داد یا اوکراین تحریم بانک مجارستان را لغو خواهد کرد یا نه؟
منبع: «آنتی اشپیگل»
https://www.anti-spiegel.ru/2023/ungarn-blockiert-500-mio-euro-der-eu-fuer-waffenlieferungen-an-kiew/

سالگرد نکبت، سالگرد آوارگی فلسطینی‌ها
روز دوشنبه 15 ماه مه هزاران فلسطینی سالگرد رانده شدن صدها هزار فلسطینی از موطن خود را برگزار کردند. این روز همزمان با تأسیس دولت اسرائیل و اولین جنگ این کشور علیه فلسطینی‌ها بود که در خلال آن 700 هزارفلسطینی آواره شدند. به همین مناسبت امسال برای اولین بار مراسمی در سازمان ملل برگزار شد و طی آن رئیس جمهور فلسطین” محمود عباس” سخنرانی کرد. بنا به گزارش سازمان ملل متحد تعداد آوارگان فلسطینی در این میان به شش میلیون نفر افزایش یافته است. بنا به اظهارات مسئولین ادارۀ آمار فلسطین 14 میلیون فلسطینی در سراسر جهان زندگی می‌کنند که حدود نیمی از آن‌ها ساکن کرانۀ باختری رود اردن، اورشلیم شرقی و نوار غزه هستند.
منبع: «عصرما»
https://www.unsere-zeit.de/jahrestag-der-nakba-4780253/#more-4780253

چین: سازمان اطلاعات و امنیت داخلی آمریکا NSA بزرگ‌ترین سازمان هکر دنیاست
سخنگوی وزارت خارجۀ چین ” مائو نینگ ” روز پنجشنبه (25 ماه مه) گفت : همانطور که همه می‌دانیم ” پنج چشم ” ( سازمان های اطلاعاتی ایالات متحدۀ آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزلند) بزرگ‌ترین تشکل سازمان‌های اطلاعاتی جهان و سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا NSA بزرگ ترین سازمان هکر در دنیاست. به گفتۀ سخنگوی وزارت خارجۀ چین اخیراً ” پنج چشم ” مزبور متحداً اخبار جعلی در خصوص سازمان‌های هکر چین پخش کرده‌اند که گویا چین عملیات هک بزرگی علیه آمریکا آغاز کرده. وی ضمن اشاره به هک دانشگاه پلی تکنیک چین توسط NSA در سپتامبر سال گذشته که جزئیات آن منتشر شده از آمریکا خواست در این زمینه توضیح دهد. پیش از آن مایکروسافت ادعا کرده بود که هکرهای چینی قصد حمله به زیرساخت های حساس آمریکا از جمله مؤسسات و شرکت های مخابرات، مؤسسات تولیدی، حمل و نقل، ساخت و ساز، کشتی رانی و ومؤسسات آموزشی را دارند. بنا به ادعای مایکرسافت هکرهای چینی در این حمله از تکنیک ” Living off the Land” استفاده خواهند کرد که به معنی قطع نرم افزار سیستم هدف به جای وارد کردن نرم افزار خودی به آن سیستم است. به استنادِ هشدار مایکروسافت، سازمان های اطلاعاتی ” پنج چشم ” ضمن اعلام خطر نسبت به کارگرفتن این تکنیک در سایر نقاط جهان نیز هشدار داده بودند.( گزارشی از اشپیگل آلمان )
 منبع: «رادیو بین المللی چین – CRI online»
https://german.cri.cn/2023/05/25/ARTICJwRkpOhRiQfYJn0IsX6230525.shtml
«اشپیگل»
https://www.spiegel.de/netzwelt/web/microsoft-warnt-vor-cyberangriffen-auf-kritische-us-infrastrukturen-a-10fe6583-3947-4431-855f-8d4fd827ed01

اعطای جایزۀ «کارل کبیر» به «زلنسکی»
چهاردهم ماه مه جایزۀ ” کارل شهر آخن ” به رئیس جمهور اوکراین ” ولادیمیر زلنسکی ” و خلق اوکراین برای قدردانی از نقش آن‌ها در ” دفاع از اروپا و ارزش‌های اروپا” اعطا شد. به این مناسبت بد نیست نگاهی به زندگی فردی که این جایزه به نام او نامگذاری شده و پیش زمینه‌های تاریخی، عقیدتی و سیاسی این جایزه بیاندازیم. از “کارل کبیر” جمله‌ای نقل می‌شود که بیانگر شخصیت اوست:” هرکس بخواهد بت پرست بماند، باید بمیرد” با همین شعار و با همین انگیزه، “کارل کبیر” به زور سرنیزه و به قصد مسیحی کردن مردم اروپا چهار دهه جنگ را  به بخش‌های بزرگی ازاروپا تحمیل کرد. یکی از بیرحمانه ترین جنگ‌های او جنگ ” ساکسن ” در سال های 772 تا 804 میلادی بود که طی آن هزاران زن و مرد و کودک قتل عام شدند. گفته می‌شود که فقط در یک روز 4500 نفر را به دستور “کارل کبیر” گردن زدند. مورخین و محققین تاریخ بر مسئولیت ” کارل ” در قتل عام مردم اروپا اتفاق نظر دارند. در دوران نازی ها “کارل کبیر” و اتحادی که او به زور سرنیزه  موفق به ایجاد آن در اروپا شده بود مورد استفادۀ تبلیغاتی نازی‌ها قرار گرفت. به عنوان مثال “آدولف هیتلر” همواره از “کارل کبیر” به عنوان ” یکی از شخصیت های بزرگ تاریخ جهان ” که موجب اتحاد اقوام آلمانی شده نام می‌برد و او را می‌ستود. در ماه مارس 1950 مجمع جایزۀ بین المللی “کارل” در شهر آخن تأسیس شد. مبتکر تأسیس این مجمع ” کورت فایفر ” صاحب کارخانه‌ای در آخن و عضو سابق حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان ( نازی ) بود. تعداد دیگری از مؤسسین مجمع نیز سابقۀ عضویت در حزب نازی داشتند. از آن تاریخ این جایزه همه ساله به فردی که نقش مهمی در ایجاد اتحاد در اروپا بازی کرده باشد اعطا می‌شود. این مجمع از بدو تأسیس همواره ابزاری تبلیغاتی در جنگ سرد علیه اتحاد جماهیر شوروی بود. از جمله برندگان این جایزه می توان به “هنری کسینجر”، “تونی بلر” و “بیل کلینتون” اشاره کرد که همگی کارنامه‌ای بلند در جنگ افروزی دارند. ولی این جایزه به عنوان مثال به “ویلی برانت” یا “هلموت اشمیت” که نقش بزرگی در تنش زدایی بین غرب و شرق داشتند داده نشد.
منبع: «NachDenkSeiten»
https://www.nachdenkseiten.de/?p=97458

اتحادیۀ اروپا در صدد است آزادی مطبوعات را محدودتر کند
عضو کمیسیون اتحادیۀ اروپا ” وِرا یورووا ” گفته است که اتحادیۀ اروپا باید در مقابل انتشار اخبارجعلی از خود بهتر محافظت کند و در این راستا قصد دارد نهادی در سطح اروپا تأسیس کند تا کنترل و نظارت بر مطبوعات  با هماهنگی و نظارت بهتری در همۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا اجرا شود. وی در سفر دو روزه به برلین مذاکراتی با اندیشکده‌ها، اصحاب رسانه و سیاست گذاران انجام داد و ازتصویب قریب الوقوع ” بستۀ دفاع از دموکراسی ” خبر داده و ضمناً هشدار داد که پخش اخبار جعلیِ خصمانه در حال افزایش‌اند. روزنامۀ ” بیلد ” آلمان در رابطه با این صحبت‌های عضو کمسیون نوشته است:” در بسیاری از کشورهای اروپایی این ” روایت” شایع است که روسیه مهاجم نیست بلکه قربانی است.” با این اظهارنظر مشخص می‌شود که هدف از مبارزه علیه اخبار جعلی واقعاً مبارزه با انتشار اخبار دروغ نیست بلکه مبارزه با نظرات و دیدگاه‌هایی است که همسو با دیدگاه‌های اتحادیۀ اروپا نیستند. عضو کمیسیون اتحادیۀ اروپا” وِرا یورووا”  در این رابطه آلمان را یکی از کشورهای هدفِ خارجی‌ها بخصوص روسیه دانسته و گفته است که روسیه میلیاردها صرف انتشار اخبار جعلی می‌کند و از ممنوعیت ” راشا تودی ” دفاع کرد. در حال حاضر کمیسیون اتحادیۀ اروپا قصد دارد مقرراتی وضع کند و رسانه‌هایی را که بودجۀ آن‌ها توسط کشورهای خارجی تأمین مالی می‌شوند ملزم به قید آن در رسانه‌های خود نماید. البته اتحادیۀ اروپا از وجود چنین قانونی در روسیه شاکی است و آن را نشانۀ فقدان آزادی رسانه در این کشور ارزیابی می کند. یا گرجستان را که مدتی پیش در صدد بود مشابه این مقررات را وضع کند با قطع کمک‌های مالی تهدید کرد و نهایتاً این کشور را مجبور به پس گرفتن پیش‌نویس این مقررات کرد. ولی با این مسئله که این مقررات از سال 1938 در ایالات متحدۀ آمریکا اجرا می‌شوند یا خود در صدد تصویب مقررات مشابهی است، مشکلی ندارد. می‌توان پیش بینی کرد که در چارچوب طرح فوق الذکر آزادی عقیده، مطبوعات و آزادی دسترسی به اطلاعات محدودتر خواهد شد. کمسیون اتحادیۀ اروپا با این طرح قصد دارد صلاحیت خود را گسترش داده و کنترل و نظارت بر رسانه‌ها را از مرکز این اتحادیه در بروکسل انجام دهد. تاکنون نظارت بر رسانه‌ها موضوع داخلی و به عهدۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا بود.
منبع: «راشا تودی»
https://fromrussiawithlove.rtde.world/europa/170058-eu-kommission-plant-weitere-einschraenkung/

رسانه‌ها: قزاقستان از تایید سفیر اوکراین به دلیل رفتار نامناسب خودداری کرد
روزنامه “زرکالو ندلی” می نویسد، قزاقستان از تایید نامزدی “سرگئی گایدای”، رئیس سابق بخشی از جمهوری خلق لوهانسک که تحت کنترل کیف بود، به عنوان سفیر اوکراین خودداری کرد. در این نشریه گفته می‌شود: «آنطورکه هم صحبت های ما تایید می کنند، طرف قزاقستان به آرامی اما قاطعانه اعلام کرده است که مایل است یک دیپلمات حرفه‌ای را به جای سفیر اوکراین در قزاقستان ببیند». رسانه‌های اوکراینی پیشنهاد کردند که «گایدایی» می‌تواند ریاست هیئت دیپلماتیک در آستانه را بر عهده بگیرد. سفیر قبلی اوکراین در قزاقستان «پتر وروبلوسکی» بود که در اکتبر 2022، رئیس جمهور «ولدیمیر زلنسکی» او را از سمت خود برکنار کرد. در اواخر ماه اوت، این دیپلمات زمانی که در مصاحبه ای به «دیاس کوزیرف»، وبلاگ نویس قزاقستانی گفت که کیف در تلاش است تا حد امکان روس‌ها را بکشد، رسوایی بین المللی را برانگیخت. این امر موجی از خشم هم در بین مردم قزاقستان و هم در روسیه ایجاد کرد. وزارت امور خارجه قزاقستان به «وروبلوسکی» اعتراض کرد. در اوایل سپتامبر، گزارش هایی مبنی بر اینکه این دیپلمات به درخواست مقامات قزاقستان را ترک کرده بود، منتشر شد، اما بعدا مشخص شد که او در تعطیلات بوده و سپس به آستانه بازگشته است. پس از آن، وزارت خارجه روسیه سفیر قزاقستان،« یرمک کوشر بایف» را احضار کرد و به وی اعلام کرد که چنین وضعیتی مطلقا غیرقابل قبول است. در اوایل اکتبر، مشخص شد که قزاقستان درخواستی از کیف برای تعیین یک سفیر جدید دریافت کرده است.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230522/posol-1873480565.html

شش شرکت چینی قصد دارند در خاور دور سرمایه گذاری کنند
«الکسی چکونکوف»، رئیس وزارت توسعه خاور دور روسیه در کانال تلگرامی خود پس از دیدار با نمایندگان تجارت چین در شانگهای گفت: شش شرکت از چین قصد سرمایه گذاری در خاور دور را دارند. به گفته وی، پروژه هایی در حوزه هیدروژن، فلزات خاکی کمیاب، باتری های الکتریکی، انرژی های تجدیدپذیر، شبکه های ارتباطی 5G و 6G، میکروالکترونیک، رباتیک، لجستیک، کود، معدن و همچنین پهپادهای هوایی و زیر آب در دست بررسی است. «چکونکوف» گفت: “ما در مورد صندوق های سرمایه گذاری مشترک با مقامات (…) صحبت نمی کنیم، بلکه با سرمایه گذاران حرفه ای صحبت می کنیم که دولت چین آنها را برای مدیریت دارایی‌های دولتی جذب کرده است.” پیش از این گزارش شده بود که یک فروم تجاری روسیه و چین در تاریخ 23 می در شانگهای برگزار می‌شود.
منبع: «اینترفاکس»
https://www.interfax.ru/russia/902491

«شولتز» قول داد که حتی پس از پایان درگیری به تسلیح اوکراین ادامه دهد
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آلمانی ولت گفت: اوکراین پس از پایان درگیری ها به دریافت تسلیحات ساخت غرب ادامه خواهد داد. وی گفت: “در آینده باید در مورد تضمین های امنیتی نیز صحبت کنیم، این واضح است. این ضمانت‌های امنیتی شامل این پرسش است که در آینده چقدر اوکراین را به تسلیحات مجهز خواهیم کرد. پس از جنگ، اوکراین به تجهیزات اسلحه ساخت غرب مجهز خواهد شد». با این حال، طبق گفته «شولتز»، کشورهای غربی هنوز درباره این تضمین‌های امنیتی بحث نکرده اند، زیرا درگیری ها پایان نیافته است.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230522/ukraina-1873343183.html

سرویس فدرال نظامی- فنی روسیه  از افزایش علاقه به سلاح‌های روسی از خارج گزارش داد
«دیمیتری شوگایف»، مدیر سرویس فدرال همکاری‌های نظامی- فنی فدراسیون روسیه به خبرنگاران گفت که کشورهای بیشتری به سلاح های روسی علاقه مند هستند که چشم انداز خوبی برای افزایش تعداد شرکا در همکاری های نظامی- فنی می‌دهد. به گفته رئیس این سرویس فدرال نظامی- فنی ، روسیه در حال حاضر با بیش از 100 کشور همکاری می‌کند. هنگام تولید نمونه‌های جدید، کاستی‌های طراحی و فناوری شناسایی‌شده در حین استفاده از جنگ از بین می‌رود. این به طور قابل توجهی ویژگی اصلی تجهیزات نظامی – اثربخشی رزمی آن را بهبود می‌بخشد. در نتیجه، تعداد فزاینده‌ای از کشورها به خرید محصولات ما علاقه نشان می‌دهند. این بدان معناست که فهرست شرکای ما در زمینه همکاری های نظامی-فنی چشم انداز خوبی برای رشد دارد.” به گفته وی، شرکای خارجی، با انعقاد قرارداد با تامین کنندگان روسی برای خرید تسلیحات، درک می کنند که آنها تجهیزات مدرنی را دریافت خواهند کرد که نیازهای آنها را با ویژگی های سطح “بهترین استانداردهای جهانی” که در عملیات جنگی واقعی تأیید شده است، برآورده می‌کند. «شوگایف»  اشاره کرد که: البته، مشتریان خارجی محصولات نظامی روسیه که قصد توسعه همکاری های نظامی-فنی با فدراسیون روسیه را دارند، در کنار سایر عوامل، شهرت تاریخی کشورمان را به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد نیز در نظر می گیرند که قادر به ارائه محصولات با کیفیت بالا به شرکای خود است.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230522/oruzhie-1873380086.html

رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان با صراحت در مورد قدرت روسیه صحبت کرد
«رونو کال»، رئیس سرویس اطلاعات فدرال آلمان، هیچ نشانه‌ای از تضعیف نظامی روسیه ندیده است. او این موضوع را در مصاحبه با “دی ولت” بیان کرد. «کال» گفت: «روسیه همچنان قادر است در درازمدت بجنگد و نیروها را با پرسنل نظامی، سلاح و مهمات تکمیل کند. طبق عقیده وی از این نظر نمی‌توان بحثی در مورد ضعف داشت و یا اینکه مسکو ممکن است به زودی فعالیت‌های خود را محدود کند. اخیراً، سرهنگ «مارکوس رایسنر»، استراتژیست نظامی وزارت دفاع اتریش، توجه را به این امر جلب کرد که بسیاری تلاش می‌کنند ضعف ارتش روسیه را اغراق آمیز جلوه دهند.وی نسبت به این موضوع هشدار داد و روسیه را دشمنی خواند که باید جدی گرفته شود. مسکو بارها به کیف و حامیان غربی آن در مورد عواقب غم انگیز اجتناب ناپذیر ضد حمله گسترده اعلام شده نیروهای مسلح اوکراین هشدار داده است.آنطور که در وزارت امور خارجه اشاره شد، ارتش روسیه برای هر گونه تحولی آماده است و نه اوکراین و نه غرب هیچ سودی از این امر دریافت نخواهند کرد.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230523/rossiya-1873537099.html

«استولتنبرگ» – موضوع الحاق اوکراین به ناتو اصلاً در دستور کار نیست
اوکراین نباید در نشست 11 تا 12 جولای در ویلنیوس درمورد تصمیم پیوستن به ناتو امیدوار باشد. الحاق اوکراین به ناتو اصلاً در دستور کار نیست. به گزارش وب سایت رسمی ائتلاف آتلانتیک شمالی، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در سخنرانی خود در مجمع “راه  بسوی ویلنیوس” در بروکسل بیان کرد. دبیر کل ناتو گفت: «فکر می‌کنم همه فهمیده اند که عضویت در بحبوحه جنگ در دستور کار نیست و موضوع این نیست. در عوض،موضوع این است که چه روی خواهد داد وقتی جنگ به هر صورت پایان یابد. به گفته «استولتنبرگ»، اکنون این واقعیت مهم است که اوکراین ” به ناتو نزدیک می‌شود».  «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو توضیح داد«.و سپس، البته، جنگ کمک می کند به این که اوکراین حتی به ناتو نزدیک تر می شود، شما به هر کاری که ما با آنها انجام می دهیم اشاره کردید. زمانی که آموزش خلبانان را آغاز کنیم، البته، آنها قابلیت همکاری بیشتری را خواهند داشت و به ناتو نزدیکتر خواهند شد، زمانی که اکنون از تجهیزات ناتو بیشتر و بیشتر استفاده خواهند کرد و غیره. وقتی صحبت از نحوه مدیریت سیستم‌های مختلف ناتو می‌شود، آنها به ناتو نزدیک‌تر می‌شوند.
منبع: «اوروآسیا دیلی»
https://eadaily.com/ru/news/2023/05/26/na-povestke-dnya-voobshche-ne-stoit-vopros-o-vstuplenii-ukrainy-v-nato-stoltenberg

قزاقستان امکان ورود به دولتهای متحد را رد کرد
«روسلان ژلدیبای»، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور جمهوری، گفت که قزاقستان قصد ایجاد یا ورود به هیچ کشور اتحادیه‌ای را ندارد. «قاسم جومارت توکایف»، رهبر قزاقستان روز چهارشنبه در نشست عمومی مجمع اقتصادی اوراسیا در مسکو شرکت کرد. رئیس دولت سپس در مورد وجود سطوح مختلف ادغام در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) خبر داد و توجه را به حضور کشور اتحادیه روسیه و بلاروس در این اتحادیه جلب کرد. «ژلدیبای» در شبکه های اجتماعی نوشت: در مورد کشور ما، قزاقستان قصد ایجاد یا ورود به هیچ کشور اتحادیه‌ای را ندارد.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230526/kazakhstan-1874243867.html

۵ برابر طولانی تر از “نورد استریم” و ۱۱ کشور: نیجریه یک پروژه بزرگ را راه اندازی می‌کند
نیجریه می‌خواهد 11 کشور را با خط لوله گاز به یکدیگر متصل کند. طول لوله جدید پنج برابر” نورد استریم” خواهد بود. این خبر را “نفت اند کپیتال” گزارش داده است. نیجریه و مراکش اعلام کردند که قصد دارند یک خط لوله گاز در زیر اقیانوس اطلس ایجاد و آن را در امتداد سواحل غربی آفریقا اجرا کنند. این خط لوله می‌تواند 11 کشور را به هم متصل کند و جریان گاز جدید را به سیستم انتقال گاز اتحادیه اروپا برساند. مدیر کل شرکت ملی نفت نیجریه «مالاما مله کاری» معتقد است که خط لوله گاز نیجریه – مراکش یکی از بلند پروازنه ترین پروژه‌ها خواهد بود. این خط لوله در اطراف نیجریه رفاه ایجاد خواهد کرد. با این وجود، هزینه این “شکوفایی” بسیار زیاد است: برای نیجریه- مراکش می‌تواند 25 میلیارد دلار هزینه داشته باشد. در عین حال طول آن حدود 6 هزار کیلومتر خواهد بود که 5 برابر بیشتر از هر دو “نورد استریم” است. نویسندگان” نفت و سرمایه” خاطرنشان می کنند: « در این راستا، چند سوال مبرم مطرح می شود: آیا نیجریه بر شورشیانی را که به طور منظم خطوط لوله را سوراخ می کنند و میادین نفتی را غارت می‌کنند، غلبه کرده است؟ و همچنین جالب است که چه کسی این ساخت شکوهمند را ساخته و تامین مالی خواهد کرد؟ با توجه به مقیاس و هزینه ، آیا موفق خواهند شد آنرا قبل از عصر آینده ای بدون کربن بسازند؟ و چه کسی از این رفاه محافظت خواهد کرد؟ به هر حال، اختلافات سیاسی در قاره آفریقا بسیار بیشتر از اروپا است».
منبع: «اوروآسیا دیلی»
https://eadaily.com/ru/news/2023/05/28/v-5-raz-dlinnee-severnyh-potokov-i-11-stran-nigeriya-zapuskaet-megaproekt

«مادورو» می گوید ونزوئلا می‌خواهد بخشی از “بریکس” شود
«نیکلاس مادورو»، رئیس جمهور کشور پس از دیدار با همتای برزیلی خود، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، گفت: ونزوئلا می خواهد بخشی از “بریکس” شود. رئیس دولت گفت: اگر از ونزوئلا پرسیده شود که آیا می‌خواهید زمانی به “بریکس” بپیوندید، ونزوئلا آری خواهد گفت، ما می‌خواهیم بخشی از “بریکس” باشیم و با ساخت این معماری جدید و سیاست جهانی همراهی کنیم. به گفته وی، این اتحادیه در حال تبدیل شدن به یک آهنربای بزرگ برای کسانی است که خواهان دنیای متفاوت و همکاری هستند. «مادورو» تاکید کرد: تقاضا نامه‌هایی از کشورها برای “بریکس” وجود دارند؟ من خواندم که بیش از 30 درخواست وجود دارد.” «لولا داسیلوا» تاکید کرد که او با نظر مساعد امکان پیوستن ونزوئلا به “بریکس” را از نظر خواهد گذراند. وی افزود که چنین طرح هایی باید مورد توافق همه کشورهای شرکت کننده دراتحادیه باشد. رهبر برزیل افزود: «من آرزوی یک ارز مشترک بین کشورهایمان برای استفاده در معاملات را دارم تا بتوانیم مستقل از دلار باشیم. این غیر ممکن است که ما آزادی بیشتری برای انجام تجارت نداشته باشیم. من آرزو می کنم که “بریکس” ارزی یورو در اتحادیه اروپا داشته باشد».”بریکس” برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را متحد می کند. تعدادی دیگر از کشورها از جمله آرژانتین، ایران و به گفته وزارت خارجه چین، اندونزی، ترکیه، عربستان سعودی و مصر قصد دارند به این بلوک اقتصادی بپیوندند.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/20230529/briks-1874920067.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *