گزیدهٔ اخبار بین‌المللی

Print Friendly, PDF & Email

رسانه‌ها: فنلاند راه‌آهن خود را برای استقرار سریع نیروها به‌سمت روسیه نوسازی می‌کند
«رویترز» می‌نویسد که فنلاند شروع به مدرن‌سازی راه‌آهن خود برای انتقال سریع نیروها به‌سمت روسیه کرده است. در این نشریه گفته می‌شود: «فنلاند به‌خاطر درگیری در اوکراین و پیوستن به ناتو، شروع به بازسازی راه‌آهنی که آن کشور را به سوئد متصل می‌کند، کرده است. این آژانس خبری گزارش داد که ناتو پس از ورود هلسینکی به این اتحادیه، شمال غربی اروپا را به‌عنوان یک بلوک نظامی واحد در نظر می‌گیرد. نوسازی راه‌آهن «لاوریلا ـ تورنیو ـ هاپاراندا» باید در سال آینده تکمیل شود تا به متحدان اجازه ‌دهد تجهیزات این ائتلاف را در صورت درگیری با مسکو به‌سرعت انتقال دهند. به گفتهٔ ژنرال بازنشسته ایالات متحدهٔ آمریکا، «گوردون دیویس جونیور»، در صورت درگیری احتمالی با روسیه، فنلاند و ناتو باید کنترل دریای «بارنتس» را تضمین کنند و از کشتی‌هایی که نیروهای کمکی را برای ائتلاف ارسال می‌کنند، محافظت نمایند. روز دوشنبه، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت که روسیه به ایجاد مناطق نظامی مسکو و لنینگراد ادامه می‌دهد و اکنون ارگانهای رهبری آن‌ها در حال تشکیل این مناطق هستند. به‌گفتهٔ وی، این تصمیم پاسخی به گسترش ناتو به‌هزینهٔ سوئد و فنلاند است.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/۲۰۲۳۰۷۰۳/finlyandiya ـ ۱۸۸۲۰۱۱۱۱۰.html

دو پهپاد دیگر در «نیومسکو» سرنگون شدند
به‌گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری «ریانووستی»، سامانهٔ پدافند هوایی دو پهپاد دیگر را در «نیومسکو» سرنگون کرد ولی به کسی آسیب نرسیده است. این منبع گفت: «باز دو پهپاد دیگر توسط یک سامانهٔ پدافند هوایی در نیومسکو، نزدیک روستای «کریوشیوو»، ساقط شدند ولی تلفات جانی نداشتند». به این ترتیب، در مجموع پنج پهپاد صبح روز سه‌شنبه در منطقهٔ پایتخت سرنگون شدند. اوایل صبح امروز، «سرگئی سوبیانین»، شهردار پایتخت، از حملهٔ پهپادهای اوکراینی به «نیومسکو» و منطقه مسکو خبر داد. دو پهپاد در نزدیکی روستای «والویوو» از بین برده شدند، که در میدانی باز سقوط کردند، و یکی دیگر در منطقه «وبینکا». کشته یا مجروحی وجود نداشت.
منبع: «ریا نووستی»
https://ria.ru/۲۰۲۳۰۷۰۴/bespilotniki ـ ۱۸۸۲۰۵۳۴۹۱.html

کشورهای «بریکس» در نظر دارند ارز جدیدی را که با طلا مرتبط است معرفی کنند
کشورهای «بریکس» در حال برنامه‌ریزی برای معرفی ارز تجاری جدیدی هستند که پشتوانهٔ آن طلا خواهد بود. این خبر توسط شبکهٔ «بلومبرگ» گزارش شده است. بحث در مورد معرفی ارز جدید باید در نشست آتی در «ژوهانسبورگ» در ماه اوت انجام شود. تصمیم مربوطه به‌دلیل تعداد زیاد کشورهایی که مایل به پیوستن به بریکس هستند اتخاذ شد. همان‌طور که پیش از این «اوروآسیا دیلی» گزارش داده بود، رؤسای وزرات خارجه کشورهای «بریکس» به کارشناسان مراجعه کردند و خواستند یک بانک ویژه ایجاد شود تا توصیه‌هایی در مورد چگونگی عملکرد یک ارز مشترک جدید بالقوه ارائه دهند. «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجهٔ روسیه، در مورد چشم‌انداز گسترش برجام خاطرنشان کرد: ما از شرکای خود در «بریکس» می‌خواهیم تا آنجا که ممکن است به این موضوع به‌طور علنی و آشکار برخورد کنند، و من می‌توانم بگویم که به‌نظر ما، جهان عرب و منطقهٔ آسیا و اقیانوسیه، با این‌که نمایندگان آنها امروز در آنجا نیستند، به‌وضوح «خواهان» بریکس هستند. اما ما بررسی خواهیم کرد که دقیقاً چه چیزی را می‌توان در این مورد به رهبران پیشنهاد کرد تا در تصمیم‌گیری رهبران در اجلاس ژوهانسبورگ سهیم باشند.
منبع: «اوروآسیا دیلی»
https://eadaily.com/ru/news/۲۰۲۳/۰۷/۰۳/strany ـ briks ـ planiruyut ـ vvesti ـ novuyu ـ valyutu ـ privyazannuyu ـ k ـ zolotu

هند پرداخت نفت روسیه به یوان را شروع کرد
«رویترز» به‌نقل از منابع خود گزارش می‌دهد که برخی از پالایشگاه‌های نفت هند شروع به پرداخت پول نفت روسیه به یوان کرده‌اند. صادرات نفت از فدراسیون روسیه به هند همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد، و در ماه ژوئن رکورد جدید ۲/۲ میلیون بشکه در روز را ثبت کردند. یک منبع دولتی هند به «رویترز» گفت: «برخی از پالایشگاه‌ها در صورتی که بانک‌ها تمایلی به معامله با دلار نداشته باشند، به روسیه به ارزهای دیگر مانند یوان پرداخت می‌کنند». سه منبع آگاه دیگر این واقعیت را تأیید کردند و تصریح کردند که اولین پالایشگاه نفتی که شروع به پرداخت هزینهٔ واردات نفت به یوان کرد، شرکت «هند اویل» با مسؤولیت محدود، بزرگترین شرکت در آن کشور بود. اولین معامله از این نوع در ماه ژوئن انجام شد. به‌گفتهٔ منابع ذکر شده، برای نمونه، دو سوم پالایشگاه‌های خصوصی هند از این شرکت پیروی کرده‌اند. این آژانس یادآوری کرد که برای مدت طولانی، دلار آمریکا ارز اصلی برای تسویه حساب بین روسیه و هند بود، اما به‌دلیل تحریم‌ها، مسکو شروع به استفاده از روبل، روپیه، درهم و یوان کرده است. پیش از این، «بلومبرگ» برآورد کرده بود که عرضهٔ نفت روسیه به هند در ماه ژوئن بالغ بر ۲/۲ میلیون بشکه در روز بوده که بیش از نیمی از کل واردات نفت این کشور است. یک سال قبل، سهم نفت روسیه در هند ۵/۱۶ درصد بود.
منبع: «اکسپرت اونلاین»
https://expert.ru/۲۰۲۳/۰۷/۳/v ـ indii ـ nachali ـ platit ـ za ـ rossiyskuyu ـ neft ـ vyuanyakh

بحران در ناتو ـ ابقای «استولتنبرگ» در سِمَت خود
پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در بحران بسر می‌برد. ناتو، به‌سرکردگی آمریکا، که از یک سو زیر فشار آوکراین و از سوی دیگر زیر فشار ترکیه است، نتوانست در مورد تعیین جانشینی برای «استولتنبرگ» به‌توافق برسد و او تا اکتبر ۲۰۲۴ در سِمَت خود ابقا شد. افراد مطرح برای جانشینی، نخست وزیر دانمارک و وزیر دفاع بریتانیا بودند، اما در مورد هر دوی آن‌ها بحث و اختلاف‌نظر زیاد بود. در حالی که ناتو فعلاً درگیر جنگ اوکراین و مقابله با روسیه است، اختلاف بر سر انتخاب دبیر اول می‌توانست مشکلات را بیشتر کند: کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین می‌رود تا تبدیل به شرایط دائمی شود؛ ضدحملۀ اوکراین چندان موفقیتی نداشته و این در حالی است که «استولتنبرگ» در ماه مه سال جاری گفته بود که اوکراین برای حمله و بازپس‌گیری اراضی اشغالی به‌اندازۀ کافی مهمات دارد. بسیاری از کشورهای عضو ناتو، به‌ویژه لهستان، می‌خواهند مستقیماً وارد جنگ در اوکراین شوند. پرزیدنت «زلنسکی» تهدید کرده که چنانچه تضمین امنیتی و دورنمایی برای عضویت در ناتو به اوکراین داده نشود، اجلاس هفتۀ آیندۀ ناتو را بایکوت خواهد کرد. و آخرین مشکل، که خیلی هم کم‌اهمیت نیست، زیر فشار قرارگرفتن ناتو توسط «اردوغان» است.
منبع: «Lost in Europa»
https://lostineu.eu/nato ـ krise ـ stoltenberg ـ zum ـ bleiben ـ gezwungen/

فرانسه در شعله‌های آتش
فرانسه در شرایط فوق‌العاده به‌سر می‌برد. باز هم در شهرهای بزرگ فرانسه اتومبیل‌ها و خانه‌هایی که سمبل قشر ثروتمند فرانسه هستند، در آتش می‌سوزند. پاسخ دولت فرانسه به تظاهرات بسیج ارتش جنگ داخلی با ۴۵۰۰۰ نیرو، گروه‌های ضربت با موتورسیکلت، ماشین‌های زرهی و هلی‌کوپتر است. هزاران نفر را دستگیر می‌کنند یا تظاهر‌کنندگان را فله‌ای مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند. گاز اشک‌آور، گلوله‌های لاستیکی و باتوم پلیس ابزارهایی هستند که بسیار از آن‌ها استفاده می‌شود. در بیانیه‌ای که روز جمعه (دوم ژوئیه) از سوی دو سندیکای پلیس صادر شد گفته شده است که دعوت به آرامش کافی نیست بلکه باید این (مغول‌های وحشی) را آرام کرد. در این بیانیه. تظاهرکنندگان «حشرات موذی» نامیده شده‌اند که باید با آنها مبارزه شود. تظاهرکنندگان از مستعمره‌های سابق فرانسه هستند که به این کشور مهاجرت کرده‌اند. آنها به‌ظاهر تبعۀ فرانسه محسوب می‌شوند ولی در اصل انسان‌های درجۀ دو به‌حساب می‌آیند. دهه‌هاست که آنها در حاشیۀ شهرها زندگی می‌کنند و اگر بخت یارشان باشد و موفق به پیدا کردن کار شوند، مزدی کم‌تر از کارگران فرانسه دریافت می‌کنند. اصل برائت در مورد آنها اِعمال نمی‌شود بلکه تابع شرایط حقوقی ویژه‌ای هستند که پلیس همیشه‌حاضر در محلات آنها برقرار کرده است. رفتار این مأمورین پلیس بیشتر شبیه ارتش‌های استعماری قرن نوزده است. به‌عبارتی، فرانسه همان شرایط استعماری را در سرزمین خود برپا کرده است. در سال ۲۰۰۵، دو نوجوان مهاجر با گلوله‌های پلیس کشته شدند، که منجر به شورش و تظاهرات مهاجرین در محلات اعیان‌نشین فرانسه شد. این‌بار هم ماجرا با قتل یک نوجوان مهاجر در جریان کنترل خیابانی آغاز شد؛ قتلی که با شلیک مستقیم به سر آن نوجوان به‌وقوع پیوست.
منبع: «عصرما»
https://www.unsere ـ zeit.de/frankreich ـ in ـ flammen ـ ۴۷۸۱۸۱۵/

تلاش برای نفوذ بیشتر در بالتیک
آلمان در حال برداشتن گام‌هایی دیگر برای افزایش حضور نظامی در کشورهای بالتیک (لتونی، لیتوانی، و استونی) است و اعلام کرده که بریگادی دائمی در «لتونی» مستقر خواهد کرد. بنا به اظهارات سخنگوی دولت آلمان، نیروهای نظامی کنونی آلمانی در «لتونی»، که در چارچوب برنامه‌های ناتو، یعنی «حضور تقویت‌شده در خط اول» و «هوشیاری تقویت‌شده» در این کشور استقرار دارند، تجمیع و زیر نام «بریگادی پرقدرت برای مبارزه» سازماندهی خواهند شد. علاوه بر این، آلمان در نظر دارد ۴ هزار نیروی نظامی ‌همراه با خانواده‌های آنها را به‌طور دائم در کشورهای بالتیک مستقر کند. اما ابتدا باید یک پایگاه نظامی برای آلمان و زیرساخت‌های لازم توسط «لتونی» تأسیس شود، که این کشور برای این کار اعلام آمادگی نموده است. با تصمیم به استقرار یک بریگاد کامل دائمی در «لتونی»، آلمان یک بار دیگر بر قصد خود در تبدیل شدن به یک قدرت نظامی کلیدی در اروپای شرقی تأکید کرد؛ روندی که از سال ۲۰۱۴ آغاز شده است.
منبع: «جرمن فارین پالیسی»
https://www.german ـ foreign ـ policy.com/news/detail/۹۲۸۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *