نقش بیهمتای کوبا در امر مبارزه با بحران ابولا

Print Friendly, PDF & Email

منبع: گرانمای بینالمللی ـ ۶ نوامبر ۲۰۱۴ ـــ
به نقل از «نیو یورکر» ـ ۴ نوامبر ۲۰۱۴

در روز ۴ نوامبر سال جاری مقالهٔ مشروحی با عنوان «دیپلماسی کوبایی ابولا» در نشریهٔ معتبر آمریکای شمالی، «نیویورکر» منتشر شد. روزنامهنگاری به نام «جان لی آندرسون» در این نوشتار به شرح چگونگی همیاریهای کوبا در امر مبارزه با ویروس ابولا میپردازد. این روزنامهنگار نقش کلیدی کوبا را چنین توصیف میکند:

«بهنوعی تمامی کشورها نمونه کوبا را دنبال میکنند»

همچنین در مقالهٔ مورد اشاره یادآوری میشود که در پی رهنمود رائول کاسترو، رئیسجمهور کوبا، خبر اعزام کادر درمانی متخصص کوبا به غرب آفریقا از سوی وزیر بهداشت این کشور در روز ۱۲ سپتامبر اعلام شد.

«تا این لحظه هیچ کشور دیگری همانند کوبا سهم خود را در امر مبارزه با بحران ابولا ادا نکرده است. کوبا شمار کثیری از کادر درمانی متخصص را که جهت مقابله با این بیماری آموزش دیده بودند به منطقه اعزام کرده است».

«کوبا جزیرهای است با ۱۱ میلیون جمعیت. این کشور با در اختیار داشتن ۸۳هزار پزشک از بیشترین تعداد پزشک نسبت به جمعیت برخوردار میباشد. این کشور همچنین در امر مبارزه با بحرانهای بینالمللی سالیان اخیر مقام نخست را از آن خود کرده است».

«نیویورکر» حضور صدها پزشک کوبایی در پاکستان در پی زمین لرزه سال ۲۰۰۵ و نیز در هائیتی پس از زمین لرزه سال ۲۰۱۰ را یادآور میشود و میافزاید:
«این امر ناشی از نتایج استراتژی دراز مدتی است که توسط دولت کوبا از زمان بدست گرفتن قدرت در سال ۱۹۵۹ تا به امروز دنبال شده است».

در ادامه اشاره میشود که هزاران دانشجو از آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین و حتی از ایالات متحده در دانشکده لاتینو ـ آمریکایی در غرب هاوانا در رشتهٔ پزشکی آموزش دیدهاند. تعدادی نزدیک به ۱۹۵۰۰ دانشجو از صد کشور جهان در سال ۲۰۱۳ در این دانشکده نامنویسی کردهاند.

نشریه یاد شده میافزاید:

«بهداشت برای کشور هم منبع درآمد و هم اسباب غرور است».

بیش از ۱۵هزار کادر متخصص کوبایی به فراخوان دولت کوبا جهت اعزام داوطلبانه به غرب آفریقا پاسخ مثبت دادند. افزون بر پزشکان و پرستاران متخصص در امر مراقبتهای ویژه، جراحان، پزشکان متخصص بیهوشی، پزشکان متخصص بیماریهای مسری و نیز پزشکان مخصوص کودکان نیز روانه غرب آفریقا شدند تا بهطور همه جانبه قادر به ارائه خدمات پزشکی در  این منطقه بحرانی باشند.

لی آندرسون تأکید میکند:
 «کار سترگ کوبا در غرب آفریقا از چشم کسی پنهان نمانده است و میتواند رهگشای آغاز یک دیپلماسی ابولا مابین واشنگتن و هاوانا باشد».

این روزنامهنگار همچنین خاطر نشان میسازد که جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده از کوبا بهعنوان کشوری نام برد که تلاشی چشمگیر در کارزار علیه ابولا انجام داده است. ده روز پس از اعلام این ارزیابی توسط جان کری، کارمندانی از دولت آمریکای شمالی در نشستی فنی در هاوانا شرکت کردند. برگزاری این نشست بهدنبال توافقنامه خارقالعاده سران آلبا در کارزار علیه ابولا انجام شد. رئیسجمهور کوبا یادآوری کرد:

«کوبا آمادگی دارد شانه به شانه تمام کشورها، از جمله ایالات متحده، در امر مبارزه با ابولا همکاری کند».

سمانتا پاور، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل پس از دیدار از کشورهایی که با بحران بیماری روبرو شده بودند، به هیأت کوبایی تهنیت بسیار گفت.

مقاله یاد شده در پایان چنین تأکید میکند:
«دیپلماسی ابولا از ماه دسامبر گذشته در مراسم خاکسپاری ماندلا در آفریقای جنوبی آغاز شد. هنگامی که رائول کاسترو و باراک اوباما در این مراسم دست یکدیگر را دوستانه فشردند. این دیپلماسی با چشماندازهای سیاست دولت اوباما در مورد حذف تحریمهای بازرگانی علیه کوبا در پیوند میباشد».

لی اندرسون در پایان نتیجهگیری میکند که پایان بخشیدن به تحریمها راه را برای بازسازی کامل روابط دیپلماتیک خواهد گشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *