حذف کارگران از لیست متقاضیان وام مسکن

Print Friendly, PDF & Email

خبرگزاری تسنیم، ۲۴ آبان ۱۴۰۲ ـــ زمانی که صحبت از هزینه‌های زندگی کارگران و مشکلات در تأمین معیشت آنها می‌شود, همواره این موضوع از سوی کارشناسان مطرح می‌شود که حدود ۷۰ درصد سبد معیشت کارگران صرف هزینه‌های مسکن می‌شود. آمارهای اخیر مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که متوسط قیمت مسکن بر اساس آمارها در تابستان امسال ۵ درصد کاهش داشته است. اما متأسفانه، با شرایطی که در زمان حاضر پرداخت وام‌ها وجود دارد, کارگران از پس اقساط برنمی‌آیند.

بر اساس تصمیم شورای‌عالی کار، حقوق کارگران در سال ۱۴۰۲ میزان ۲۷ درصد افزایش داشت، بر این اساس، حداقل دستمزد ماهانه از چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان در سال ۱۴۰۱ به پنج میلیون و ۳۰۸ هزار و ۲۸۲ تومان در سال ۱۴۰۲ رسید، یعنی یک کارگر در تهران با دریافت مزایای شغلی حدود ۹ میلیون تومان درآمد دارد. حال چگونه ممکن است یک کارگر، در کنار هزینه‌های خوراک, بهداشت, آموزش, پوشاک, حمل‌ونقل, تفریح، ارتباطات، کالا و خدمات و از همه مهمتر اجاره‌بهای مسکن، بتواند اقدامی برای دریافت وام مسکن با اقساط بالا داشته باشد؟

پرداخت تسهیلات جدید بانک مسکن برای خانوارهای پرجمعیت تهرانی با دریافت سقف وام مسکن، به‌گونه‌ای است که هیچ‌کدام از کارگران امکان دریافت آن را ندارند، چرا که باید ماهی ۳۵ میلیون تومان قسط بدهند؛ که این رقم نسبت به میانگین درآمد خانوارهای کارگری همخوانی ندارد و چندین برابر حقوق کارگران است.

آرمان حاجیان فرد,‌ کارشناس اقتصادی، معتقد است: بانک مسکن برای اعطاء وام خرید مسکن با جعاله تعمیر آن جمعاً به‌مبلغ ۹۶۰ میلیون تومان، با نرخ ۲۲.۵ و بازپرداخت ۱۲ساله، حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان از خریداران مسکن سود می‌گیرد، که با توجه به قیمت حدود ۱۸۰ میلیون تومانی اوراق مسکن، نرخ تسهیلات مزبور به بالای ۳۰ درصد می‌رسد.

تصمیم مهم مجلس دربارهٔ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

خبرآنلاین، ۲۵ آبان ۱۴۰۲ ـــ به‌گزارش ایسنا، یک عضو کمیسیون تلفیق لایحهٔ برنامهٔ هفتم توسعه گفت: بر اساس مصوبهٔ کمیسیون تلفیق، متناسب‌سازی شامل همهٔ بازنشستگان می‌شود و دولت مکلف است حقوق بازنشستگان را تا ۹۰ درصد با حقوق شاغلان هم‌تراز کند. محمدحسن آصفری، با اشاره به گام مجلس برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در لایحهٔ برنامهٔ هفتم توسعه، بیان کرد: یکی از کارهای خوب کمیسیون تلفیق لایحهٔ برنامهٔ هفتم توسعه، بحث متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بود و ما دولت را مکلف کردیم تا حقوق بازنشستگان را تا ۹۰ درصد با حقوق شاغلان هم‌تراز کند. با توجه به شرایط تورمی جامعه، این افزایش به‌نسبت تورم صورت خواهد گرفت. وی در ادامه اظهار کرد: بخش زیادی از بازنشستگان امروز با مشکل معیشتی مواجه هستند و شرایط تورمی جامعه زندگی را برای بازنشستگان سخت کرده است. دریافتی بازنشستگان کم است و بیش از ۸۰۰ هزار نفر از بازنشستگان زیر ۵ میلیون تومان حقوق می‌گیرند، که این مبالغ کفاف زندگی بازنشستگان را نمی‌دهد. کمیسیون تلفیق لایحهٔ برنامهٔ هفتم تصویب کرد تا حقوق بازنشستگان و شاغلان متناسب‌سازی شود و حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد. ان‌شاءالله ظرف هفته آینده این موضوع به تصویب صحن مجلس نیز خواهد رسید.

این عضو کمیسیون تلفیق لایحهٔ برنامهٔ هفتم تصریح کرد: بر اساس مصوبهٔ کمیسیون تلفیق لایحهٔ برنامهٔ هفتم،‌ کلیهٔ بازنشستگان کشوری، لشکری، و تأمین اجتماعی، شامل این مصوبهٔ متناسب‌سازی حقوق خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *